Menu
 

Foto: Valdlaučos noslēgusies "Veselības centra 4" filiāles izveides otrā kārta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Noslēgusies SIA ''Veselības centrs 4'' filiāles ''Valdlauči'' izveides otrā kārta, un 15. februārī notika filiāles svinīgā atklāšana, kurā piedalījās SIA ''Veselības centrs 4'' valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un uzņēmējs Atis Sausnītis. Modernais daudzprofilu medicīnas centrs ''Valdlauči'' tapis, sadarbojoties SIA ''Veselības centrs 4'', veikalam ''Top'' un Ķekavas novada domei.

Īstenojoties SIA ''Veselības centrs 4'' filiāles ''Valdlauči'' izveides otrajai kārtai, kurā ierīkots jauns rentgena izmeklējumu kabinets, fizioterapijas kabinets, procedūru kabinets, elektrokardiogrammas kabinets un laboratorijas telpas, valsts apmaksāti medicīniskie pakalpojumi Ķekavas novada iedzīvotājiem kļuvuši vēl pieejamāki, informē SIA "Veselības centrs 4" sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Almbauere.

''Veselības centra 4'' valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds atzīmē: ''Šī ir lieliska dāvana Ķekavas un pārējo apkārtnes novadu iedzīvotājiem Jaunajā gadā. Esmu gandarīts, ka ''Veselības centra 4'' filiāle ''Valdlauči'' ir strauji ieguvusi atzinību iedzīvotāju vidū, ka šeit ir izdevies piesaistīt daudzus medicīnas profesionāļus, kuri veic izmeklējumus un konsultē klientus.''

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Nacionālo veselības dienestu (NVD) un SIA ''Veselības centrs 4'' par sekundāro ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu filiālē ''Valdlauči'' tiek nodrošināti diagnostikas, ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumi ar mērķi uzlabot pieejamību valsts apmaksātajiem pakalpojumiem Ķekavas novadā. Tagad, īstenojot otro projekta kārtu, iedzīvotājiem papildus pieejami rentgena diagnostikas un citi līgumā ar NVD paredzētie pakalpojumi. Līdz šim Ķekavas novada iedzīvotājiem rentgena izmeklējumi tika veikti, izmantojot mobilo rentgenu, turklāt ierobežota spektra – tikai plaušu izmeklējumi. Tagad pilna spektra izmeklējumi ir veicami ar stacionāro iekārtu, kas nodrošina samazinātu starojumu un izcilu attēlu kvalitāti, skaidro I. Almbauere.

Jaunā rentgena iekārta, pateicoties tās uzbūvei, ļauj veikt izmeklējumus visām ķermeņa daļām, pacientam gan stāvot, gan sēžot, gan guļot. Tai ir kustīga galda virsma, un tā ir piemērota arī adipoziem pacientiem (līdz 450 kg). Iekārtas apstrādes darba stacija nodrošina pacientu datu arhivēšanu un analīzi.

Pirms sešiem gadiem izveidotā ''Veselības centra 4'' filiāle ''Valdlauči'' Ķekavas novada un Pierīgas iedzīvotājiem nodrošina gan Nacionālā veselības dienesta (NVD) apmaksātus, gan maksas pakalpojumus. Kopš 2018. gada janvāra, kad tika atklāta filiāles izveides pirmā kārta, tie pieejami jaunās, moderni aprīkotās telpās ērti piekļūstamā un multifunkcionālā ēkā Valdlaučos, Atpūtas ielā 5, stāsta I. Almbauere. ''Veselības centrs 4'' filiāles ''Valdlauči'' izveidei abās kārtās, telpu remontam un aprīkošanai ar medicīnas tehnoloģijām kopumā ir investējis līdzekļus 750 000 eiro apmērā.

Filiālē ''Valdlauči'' pieejamas dažādu speciālistu konsultācijas – klientus pieņem kardiologs, neirologs, pneimonologs, ķirurgs, endokrinologs, dermatovenerologs, ginekologs (arī pusaudžu), rehabilitācijas ārsts, fizioterapeits, kā arī flebologs un gastrtoenterologs. Diagnostika – ehokardiogrāfija (sirds izmeklējumi ar ultraskaņu), ultrasonogrāfija galvas un kakla asinsvadiem, ultrasonogrāfija vēdera dobumam, vairogdziedzerim u.c. – tiek veikta ar jaunākās paaudzes premium klases ultrasonogrāfijas iekārtām. Tādējādi kvalitatīvi izmeklējumi, ko veic izcili nozares speciālisti, ir pieejami arī Valdlaučos.

Tāpat apkārtnes iedzīvotājiem, nedodoties uz Rīgas centru, pieejami rehabilitācijas pakalpojumi – fizioterapeita konsultācijas, ārstnieciskā vingrošana (arī bērniem), fizioterapija grūtniecēm, slinga terapija, izmantojot ''RedCord'' iekārtas, masāžas un medicīniskā teipošana. Pēc Ķekavas ambulances ārstu pieprasījuma novadā turpinās darboties arī ''Veselības centra 4'' mobilais rentgens, norāda I. Almbauere.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.