Menu
 

Kampaņā pievērsīs pastiprinātu uzmanību atkarību mazināšanai jauniešu vidū

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vēršot uzmanību uz atkarību izplatību jauniešu vidū un sabiedrībā kopumā, Veselības ministrija sāk kampaņu "Spēks pateikt NĒ!". Latvija ir viena no vissmēķējošākajām valstīm Eiropā, un šī problēma ietekmē arī jauniešus, kuri ir pakļauti lielākam atkarības riskam. Tāpat pēdējo 15 gadu laikā Latvijā ir pieaudzis alkohola patēriņš, kā arī palielinājusies saslimstība ar alkohola atkarību.

Nākamnedēļ tiks sniegta plašāka informācija par sabiedrības informēšanas kampaņu, kuras mērķis ir samazināt tabakas izstrādājumu un alkohola popularitāti un lietošanu jauniešu vidū un sabiedrībā kopumā. Pasākuma laikā sabiedrības veselības speciāliste Aija Bukova-Žideļūna iepazīstinās ar aktuālajiem datiem par smēķēšanu un alkohola lietošanu Latvijas iedzīvotāju vidū, īpaši uzsverot problemātiku jauniešu vidū.

Veselības ministrijā norāda, ka aptuveni 40% no kopējā slimību radītā sloga Latvijā ir saistīti ar dažādiem uzvedības riskiem, galvenais no tiem ir smēķēšana, otrajā vietā – alkohola lietošana. Latvijā ir visaugstākais iedzīvotāju īpatsvars Eiropas Savienībā, kuri kādreiz ir pamēģinājuši vai lietojuši elektronisko cigareti, viens no augstākajiem smēķējošo iedzīvotāju un to cilvēku īpatsvariem, kuri pēdējā gada laikā mēģinājuši atmest smēķēšanu. Tas apliecina nepieciešamību pēc mērķtiecīgas situācijas uzlabošanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.