Menu
 

Novembris 2018

Ikšķiles pašvaldība palielina jaundzimušo pabalsta apmēru

28. oktobrī, tūdaļ pēc Ikšķiles novada domes sēdes, notika ikmēneša preses konference, kurā pašvaldības vadība informēja par svarīgākajiem domes sēdē izskatītajiem un pieņemtajiem lēmumiem, kā arī atbildēja uz iedzīvotāju iepriekš iesūtītajiem jautājumiem. Konferencē domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš uzsvēra: lai arī šajā sēdē izskatāmo jautājumu nebija daudz, tie bija būtiski novadam un tā iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" audzējis peļņu un deviņos mēnešos nopelnījis 7,5 miljonus eiro

AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2018. gada deviņiem mēnešiem liecina, ka koncerna apgrozījums šajā periodā sasniedza 89,5 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk nekā pērnā gada deviņos mēnešos. Tajā pašā laikā uzņēmumam izdevies kāpināt peļņas rādītājus – šī gada deviņos mēnešos uzņēmums ir nopelnījis 7,5 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk kā 2017. gada deviņos mēnešos.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Latvijas ekonomikas sprints drīz nedaudz pierims

Centrālās statistikas pārvaldes pārskatītie dati liecina, ka Latvijas ekonomika 3. ceturksnī augusi par 4,7% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Tas ir vien mazliet lēnāk, nekā rādīja ātrais novērtējums. Divas papildu brīvdienas nedaudz bremzēja izaugsmi, jo, koriģējot pret darba dienu skaitu, IKP ir audzis par 5,3%, līdzīgi kā iepriekšējā ceturksnī.

Lasīt vairāk...

Jauno starptautisko mūzikas festivālu "Rīgas Jūrmala" atklās Mariss Jansons

30. novembrī Rīgā tika paziņots par jaunu starptautisku klasiskās mūzikas festivālu “Rīgas Jūrmala”, kas norisināsies Rīgā un Jūrmalā. Kā atklāja tā mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms, festivāla mērķis ir ierindoties starp izcilākajiem klasiskās mūzikas pasākumiem pasaulē, piedāvājot mūzikas cienītajiem Latvijā spožu mākslinieku un repertuāra apvienojumu.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Veltījums latviešu viensētām

6. decembrī Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē notiks režisora Edmunda Freiberga iestudētās Harija Gulbja lugas "Cīrulīši" pirmizrāde. "Tas ir veltījums visām latviešu viensētām un visām mammām. Izrāde – veltījums mums, viņu bērniem. Vai atceries savu bērnības gadu mīļāko rotaļlietu? Bērnības mājas, rotaļlietas, atmiņas – cik tālu no tām dzīvē aizejam un vai tam ir kāda nozīme," saka režisors, piebilstot – apbrīnojami, cik šī luga, kas sarakstīta pagājušā gadsimta 70. gados, ir aktuāla arī šodien.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā rada jaunas tehnoloģijas

Ķekavas novada uzņēmums SIA “Personāls plus” īstenojis paplašinātās realitātes (augmented reality) IT produktu – aplikāciju “iSee”, kas ļauj ar mobilo ierīci noskenēt attēlu no jebkuras plakanas virsmas, lai ierīces ekrānā attēlu pārveidotu kustīgā formātā un papildus iegūtu izglītojošu vai izklaidējošo informāciju par noskenēto attēlu no video vai audio failiem.

Lasīt vairāk...

Salaspilī svinīgi atklāj vēl vienu renovētu daudzdzīvokļu māju

27. novembrī pēc renovācijas atklāšanu piedzīvoja nams Meža ielā 7, Salaspilī, kurā darbi tika uzsākti šī gada maijā. Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, SIA “Salaspils siltums” valdes locekle Ina Bērziņa-Veita ar saviem kolēģiem, finansējuma sniedzēja AS “SEB banka” pārstāvji, būvnieki, mājas iedzīvotāji un citi interesenti.

Lasīt vairāk...

Imants Parādnieks: Partneri un konkurenti sapratuši, ka mums taisnība

Imants Parādnieks bija Nacionālo apvienību pārstāvošs deputāts 10., 11. un 12. Saeimā, un daudziem bija pārsteigums, uzzinot, ka 13. Saeimā viņš iekļuvis nav. Jebkurā gadījumā – nepamanīt šo cilvēku Latvijas politikā bija grūti. Pēdējos gados Parādnieks uzsvērti pievērsās demogrāfijas jautājumiem un sasniedza šajā jomā tādu kompetences līmeni, lai publiskajā telpā viņu vairākkārt minētu kā iespējamo labklājības ministru.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.