Menu
 

Sestdiena, 12 Oktobris 2019

Krītošās lapas noslēpumi

Rudens ir laiks, kad lapukoki pamazām nomet krāsaino tērpu un sāk gaidīt ziemu. Pilnīgi pretēji ir cilvēkiem un arī lielai daļai dzīvnieku, kuri šajā periodā sāk ietērpties siltāk. Kādēļ tā? Šis nav vienīgais jautājums, uz kuru grūti sameklēt ātru atbildi. Ir vairāki citi, arī gluži praktiskais – kā tikt galā ar krītošo lapu klājumu, jo īpaši apdzīvotās vietās?

Lasīt vairāk...

Karlsonu pāra vienkāršās patiesības

Šie stāsti nepretendē nedz uz Šekspīra, nedz Raiņa vai Zigmunda Skujiņa augstumiem. Tie vienkāršā valodā pastāsta dažus pašiem svarīgus mirkļus no šodienas, bet vēl vairāk – no aizvadītiem gadiem, kad visi bijām jaunāki un droši vien tādēļ zāle likās zaļāka un sviestmaize garšīgāka. Brīdi pa brīdim kāds “Rīgas Apriņķa Avīzes” lasītājs mums uzraksta, lai dalītos pārdomās vai pastāstītu par savas dzīves jaukākajiem mirkļiem. Iespēju robežās cenšamies publicēt.

Lasīt vairāk...

"Kodola" receptes: Teļa astes sautējums un cūkgaļas kakla karbonādes cepetis

Šoreiz piedāvājam interesantas receptes no grāmatas “Vietējie ēdieni. Populārākās receptes kaimiņu virtuvē”. Grāmata tapusi projekta “FOODART” ietvaros, kur viens no projekta partneriem ir arī Siguldas novada pašvaldība. Apkopotas vēsturiskas Ziemeļlatvijas un Dienvidigaunijas ēdienu receptes. Vairāki profesionāli Igaunijas un Latvijas šefpavāri demonstrē jaunu un radošu pieeju senu ēdienu pagatavošanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.