Menu
 

Otrdiena, 17 Decembris 2019

Psiholoģe: Mēs izdegam tad, kad zaudējam līdzsvaru

“Es esmu izdedzis!” ir frāze, kuru dzirdam bieži, kad steidzam pirmssvētku laikā sasniegt visus izvirzītos mērķus – gan paveikt darba pienākumus, gan parūpēties par mājas soli, gan sagādāt skaistus svētkus sev tuvajiem un iegādāties dāvanas. Taču arī ikdienas steigā, nerisinot lielākas un mazākas problēmas, mēs uzkrājam ievērojamu stresa apjomu, kas ātri vien izjauc līdzsvaru prātā un ķermenī, sekmējot izdegšanas sindromu. Kā no tā izvairīties, pārvarēt grūtības un atgūt dzīves līdzsvaru, stāsta sertificēta psiholoģe Ilze Dreifelde.

Lasīt vairāk...

VARAM pārstāvji diskutēs par novadu reformu ar Mālpils un Sējas novada iedzīvotājiem

18. decembrī plkst. 17.00 Mālpils kultūras centrā Mālpilī norisināsies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieka pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madara Lasmaņa tikšanās ar iedzīvotājiem, lai diskutētu par administratīvi teritoriālo reformu. Savukārt 19. decembrī plkst. 18.00 Sējas skolā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji tiksies ar Sējas novada iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk...

Siguldā izvieto Latvijā unikālas informatīvās zīmes "Viens ceļš visiem"

Decembrī Rūdolfa Blaumaņa un Oskara Kalpaka ielā Siguldā no Raiņa ielas līdz Parka ielai uzstādītas Latvijā unikālas, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” speciālistu dizainētas informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem”. Jaunā zīme nosaka, ka ielā/tās posmā kājāmgājējam, velosipēdistam un autobraucējam vienlīdzīgi jādala brauktuve, netraucējot un neapgrūtinot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Informatīvās zīmes “Viens ceļš visiem” projekta autori ir SIA “IE.LA inženieri”; tās saskaņotas ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Lasīt vairāk...

Foto: Festivālā "Riga Symphony" titulu "Dimanta balss" izcīna Latvijas pārstāvis

14. decembrī ar krāšņu galā koncertu VEF Kultūras pilī noslēdzās tradicionālais festivāls “Riga Symphony”. “Grand Prix 2019” izcīnīja Krievijas pārstāvis Ivans Starikovs (dziesma “Apturiet neprātu”), savukārt šogad dibinātajā kategorijā “Dimanta balss” (“Diamond Voice of Riga Symphony”) uzvarēja Latvijas pārstāvis Eduards Rediko ar dziesmu “All By Myself” (finālā viņš sacentās ar Bulgārijas pārstāvi, taču, pēc žūrijas lūguma dziesmu izpildot a capella versijā, spēcīgāks izrādījās Latvijas pārstāvis).

Lasīt vairāk...

Salaspils pusē iedzīvotājus satrauc bīstams līkums ar grāvjiem

Salaspils novada iedzīvotājus satrauc ceļa posms ar bīstamu deviņdesmit grādu līkumu, kuram abās pusēs ir dziļi grāvji. Grāvjos esot iegāzušās daudzas automašīnas, tā stāsta iedzīvotāji, rādot arī fotoattēlus, kuros iemūžinātas avārijas. Iedzīvotāji pieprasa pašvaldībai reālus drošības risinājumus. Tikmēr pašvaldībā skaidroja, ka nauda infrastruktūras sakārtošanai tiekot tērēta atbilstoši prioritāšu sarakstam, vēstīja TV3 raidījums “Bez tabu”.

Lasīt vairāk...

Ziņojums: ES no Turcijas ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits šogad dubultojies

Šogad Eiropas Savienībā (ES) no Turcijas ieradušies 70 000 nelegālo imigrantu, un tas ir gandrīz divreiz vairāk nekā pērn, liecina konfidenciāls ES ziņojums, kas nonācis vācu preses rīcībā. Šis ziņojums raisa jautājumus, vai ES un Turcijas panāktā vienošanās par nelegālās imigrācijas ierobežošanu darbojas, norāda Vācijas laikraksti.

Lasīt vairāk...

Valdība nolemj virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu

Ministru kabinets nolemj virzīt izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, noskaidroja aģentūra LETA. Labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV) un iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) balsojot pret, vairākums ministru atbalstīja priekšlikumu atlaist Rīgas domi.

Lasīt vairāk...

Pašaizliedzīga cīņa laukumā un komandu saliedējošas tradīcijas

  • Publicēts Sports

No 7. līdz 15. decembrim Šveices pilsētā Neišatelē norisinājās 12. pasaules čempionāta florbolā finālturnīrs. Augsto 8. vietu 16 valsts izlašu konkurencē tajā izcīnīja Latvijas valstsvienība, kuras sastāvā šoreiz bija iekļautas septiņas florbolistes no Ķekavas novada – Elīza Elizabete Bērziņa, Inga Ametere, Līga Vancāne, Kristīne Kirilova, Kristiāna Grāvīte, Paula Metāla un Klinta Mārtiņjēkaba.

Lasīt vairāk...

Dibina jaunu stipendiju mazturīgu jauniešu atbalstam augstākās izglītības iegūšanai

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža un klientu vadības direktore Līga Ruža dibinājuši stipendiju jauniešu atbalstam augstākās izglītības iegūšanai, aģentūrai LETA pavēstīja Vītolu fonda pārstāve Annija Ķepale. Pēc viņas paustā, Ružu ģimene nolēmusi Vītolu fondā dibināt stipendiju mazturīgu, bet talantīgu jauniešu atbalstam augstākās izglītības iegūšanā.

Lasīt vairāk...

"The Sound Poets" līderi Jāni Aišpuru iedvesmo viss – no mākslas līdz kaķiem

Plašo Ziemassvētku koncertu klāstu šoziem papildina arī grupas "The Sound Poets" līdera Jāņa Aišpura, koklētājas Laimas Jansones un etnomūzikas grupas "Tautumeitas" kopīgi veidotā Ziemassvētku programma, kurā skanēs kristiešu liturģiskās mesas daļu apvienojums ar latviešu tautasdziesmām un Ziemassvētku korāļiem. Tūres pirmais koncerts notiks 18. decembrī Mārupes kultūras namā, pēc tam – arī citur Latvijā. "Vēlamies parādīt, ka gan kristīgajā Ziemassvētku mūzikā, gan latvju Ziemassvētku dainās ir ļoti daudz kopīgā," saka Jānis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.