Menu
 

Trešdiena, 18 Decembris 2019

ASV atceļ sankcijas pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi

18.decembra vakarā ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs paziņojis par sankciju atcelšanu pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi. Šo lēmumu ASV pieņēma pēc intensīvām pārrunām ar Latvijas vēstniecību ASV, Ārlietu ministriju un citām institūcijām, kā arī iepazīstoties ar visām Latvijas veiktajām un plānotajām darbībām, lai neatgriezeniski novērstu sankcionētās fiziskās personas ietekmi Ventspils brīvostā un Ventspils brīvostas pārvaldē.

Lasīt vairāk...

Saeima atbalsta Ventspils ostas pārvaldības funkciju nodošanu jaunai valsts akciju sabiedrībai

Saeima trešdien ārkārtas sēdē otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Likumā par ostām un Ventspils brīvostas likumā, kas nosaka Ventspils ostas pārvaldības funkciju nodošanu jaunai valsts kapitālsabiedrībai. Grozījumi Likumā par ostām paredz, ka Ventspils ostas pārvaldīšanu turpmāk nodrošinās Ministru kabineta noteikta valsts kapitālsabiedrība. Izmaiņas neskars citas ostas, ziņo Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

KNAB rosina apsūdzēt Salaspils pašvaldības uzņēmuma bijušo amatpersonu Igauni par 3000 eiro pārskaitīšanu azartspēļu kompānijai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Rīgas pilsētas tiesas apgabala prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret nu jau bijušo Salaspils pašvaldības uzņēmuma "Valgums-S" valdes locekli Ilgoni Igauni par pašvaldības naudas pārskaitīšanu azartspēļu kompānijai.

Lasīt vairāk...

Tikai ticīgais ir paklausīgs, un tikai paklausīgais Kristum tic

Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas Ogres un Suntažu draudzes mācītājs Mārtiņš Kalējs par mācītāju ordinēts samērā nesen – 2016. gadā. Taču jau šobrīd bez kalpošanas šajās draudzēs viņš ir arī viens no tiem mācītājiem, kuri vada rīta dievkalpojumus Doma baznīcā. “Rīgas Apriņķa Avīze” šajā Ziemassvētku laikā aicināja Mārtiņu Kalēju uz sarunu par labajiem darbiem, par ziedošanos un ziedojumiem.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība stipendijās vidusskolēniem izmaksājusi 13 000 eiro

Piekto gadu pēc kārtas abās Ķekavas novada vidusskolās 10.-12. klašu audzēkņi par labām sekmēm saņem stipendijas 30 vai 50 eiro apmērā. Šobrīd stipendiju saņem 33 vidusskolēni, gada laikā šim mērķim izlietoti gandrīz 13 000 eiro no pašvaldības budžeta. Ķekavas novadā ir divas izglītības iestādes, kur skolēniem ir iespēja iegūt vidējo izglītību – Ķekavas un Baložu vidusskola.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.