Menu
 

Piektdiena, 19 Jūnijs 2020

Ummja ezerā Carnikavas novadā bojātas un saplēstas informatīvās zīmes par aizliegumu peldēties

  • Publicēts Vide

Ummja ezera teritorijā Carnikavas novadā patvaļīgi bojātas un saplēstas gandrīz visas 16 Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) uzstādītās informatīvās zīmes, kas vēstī par aizliegumu peldēties, lai sargātu reto un īpaši aizsargājamo ūdens augu Dortmaņa lobēliju.  Turklāt ezerā joprojām peldas cilvēki, neievērojot sezonas aizliegumu, kas noteikts no 1.jūnija, liecina DAP informācija.

Lasīt vairāk...

Ekspluatācijā nodots Stopiņu novada Kultūras centrs

17.jūnijā Būvniecības Valsts kontroles biroja komisija apsekoja Stopiņu novada Kultūras centra jaunbūvi, lai veiktu ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. Komisija apsekoja Kultūras centra ārējo teritoriju, jumtu, strūklaku, tehniskās un palīgtelpas, un iekštelpas – abas pasākumu zāles, konferenču telpu, bibliotēkas telpas un Dzimtsarakstu nodaļas telpas. Kā vēsta novada pašvaldība, 18.jūnijā tika parakstīts akts par ēkas nodošanu ekspluatācijā.

Lasīt vairāk...

Policija aicina: svētku brīvdienās pasargā savu mājokli no zagļiem un pieskati kaimiņa sētu!

Tuvojas gada lustīgākie svētki – Jāņi, kas tradicionāli saistās ar svinībām. Lai gan šogad epidemioloģisko prasību dēļ nav ieteicams rīkot plašas viesības ar lielu apmeklētāju pulku, prognozējams, ka iedzīvotāji dosies apciemot savus draugus un radiniekus uz lauku mājām un vasarnīcām, vai izbrauks citviet pie dabas, atstājot mājokļus nepieskatītus.

Lasīt vairāk...

Kā krīzi pārdzīvo Latvijas kokapstrādes nozare?

“Rīgas Apriņķa Avīze” sazinājās ar vairākiem Pierīgas kokapstrādes uzņēmumiem, lai uzzinātu, kā tiem klājies Covid-19 dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas trijos mēnešos. Izrādījās, ka situācijas bijušas ļoti atšķirīgas – kāds turpinājis strādāt ierastajā režīmā, cita produkcijai radies tāds pieprasījums, ka nav spējis tik daudz pat saražot, turklāt arī cena šobrīd cēlusies. Tiesa, bijušas arī problēmas, kas galvenokārt saistītas ar eksportu uz Āzijas valstīm, arī uz Eiropu un ASV.

Lasīt vairāk...

Tiesai nodod krimināllietu Saeimas deputāta Ata Zakatistova apsūdzībā par 26 620 eiro izkrāpšanu

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Urbāns tiesai nodevis krimināllietu divu personu apsūdzībā par finanšu līdzekļu 26 620 eiro apmērā izkrāpšanu un mēģinājumu izkrāpt finanšu līdzekļus 2420 eiro apmērā no SIA “Eco Baltia grupa”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.