Menu
 

Piektdiena, 24 Jūlijs 2020

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt mācību uzsākšanu klātienē no 1. septembra?

Ņemot vērā situāciju ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību Latvijā, kā arī jaunā mācību gada tuvošanos, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM)  sadarbībā ar Veselības ministriju un Slimību profilakses un kontroles centru veido speciālus nosacījumus izglītības darba organizācijai. Nosacījumu pamatā ir tas, ka mācību norise plānota klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības un piesardzības pasākumus.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā vasarā vislabāk izgulēties teltī

Ikviens dabas cienītājs piekritīs, ka nekas nevar būt labāks par gulēšanu teltī siltā vasaras naktī. Taču, ja dienas laikā esat pārāk sakarsis, noguris vai neapmierināts no smagās telts nēsāšanas līdzi pārgājienā, šī maģiskā sajūta var ātri pazust. “Fjällräven” aktīvās atpūtas eksperti dalās praktiskos padomos, kā šovasar vislabāk izgulēties teltī.

Lasīt vairāk...

Virkne kultūras darbinieku pēc ierašanās Latvijā no Covid-19 īpaši skartajām valstīm darba pienākumu veikšanai varēs neievērot stingru pašizolāciju

Virkne kultūras darbinieku pēc ierašanās Latvijā no valstīm ar paaugstinātu Covid-19 saslimšanas līmeni darba pienākumu veikšanai varēs neievērot stingru pašizolāciju, liecina kultūras ministra rīkojums, kas šodien publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasīt vairāk...

Aicina pieteikties arhitektu plenēram Carnikavas baznīcas celtniecībai

Arhitektūras un ainavu arhitektūras draugus un studentus aicina pieteikties vasaras arhitektu plenēram no 17. līdz 20. augustam Carnikavā. Tas būs veltīts ideju ģenerēšanai jaunās Carnikavas baznīcas celtniecībai novada centrā pie tā saucamās “Laivu mājas”, kas atrodas blakus dzelzceļam un gājēju tiltam pār Gauju. Tā ir izveidojusies par luterāņu draudzes mājvietu pēc uguns nelaimes, kurā nodega vēsturiskā Carnikavas koka baznīca.

Lasīt vairāk...

Jauniešu un junioru vieglatlētikas čempionāta medaļas ceļo arī uz Salaspili, Siguldu, Ādažiem, Babīti, Ķekavu un Olaini

  • Publicēts Sports

Divas dienas Ventspilī norisinājās Latvijas vieglatlētikas čempionāti junioriem (U20) un jauniešiem (U18). Divu dienu laikā šāgada Latvijas čempioni šajās vecuma grupās tika noskaidroti 81 disciplīnā, un deviņas zelta medaļas aizceļoja uz Pierīgas novadiem – Salaspili, Siguldu, Ādažiem, Babīti un Ķekavu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 36% autovadītāju vadījuši automašīnu pēc alkohola lietošanas

36% respondentu atzinuši, ka kādreiz ir vadījuši automašīnu pēc alkohola lietošanas. 26% no tiem nepārsniedza atļautās 0,5 promiles, savukārt 10% bijuši izteiktā alkohola reibumā, liecina "Drošas braukšanas skolas" un bezalkoholiskā alus "GO" kopīgi organizētās aptaujas dati. Vēl citi regulāri pie stūres runā pa tālruni, ēd, malko kafiju vai dara citas blakus lietas, kas samazina koncentrēšanos tieši auto vadīšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.