Menu
 

Sestdiena, 18 Decembris 2021

Bīstamais klusums jeb Pieci atgādinājumi vecākiem par bērnu drošību mājoklī

Vai zināt situāciju, kad mājoklī, kurā aug mazs bērns, iestājas dīvains klusums? Bieži vien tas var liecināt par bērnu apdraudošu situāciju – mazais, iespējams, ir atradis kādu viņam nepiemērotu un bīstamu lietu. Kā noskaidrots “Mammamuntetiem.lv” un nekustamo īpašumu attīstītāja “YIT Latvija” veiktajā aptaujā par bērnam drošu mājokli, gandrīz piektā daļa (19 %) respondentu atzīst, ka savā mājoklī, ģimenē ienākot bērnam, īpašus drošības pasākumus nav veikuši.

Lasīt vairāk...

Tālmācība piemērota bērniem, kuri spēj paši vadīt savu mācību procesu

Nesen publiskajā telpā izskanējusi informācija par paredzētajiem (pagaidām noraidītajiem) grozījumiem Izglītības likumā, kas liegtu 1.–6. klašu skolēniem iegūt izglītību tālmācībā. Balstoties uz plašu pieredzi tālmācībā, jāuzsver, ka šī mācību forma patiešām vairāk piemērota bērniem vecākajās pamatskolas klasēs vai vidusskolā, kad bērns vai jaunietis spēj patstāvīgi organizēt savu mācību procesu, veikt pašpārbaudes uzdevumus, darboties tālmācības e-vidē u.tml.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē Pierīgā apmeklētājus gaida Ziemassvētku tirdziņi

Lai gan sākotnēji bija iecerēts ar Covid-19 ierobežojumiem arī šogad liegt rīkot ierastos Ziemassvētku tirdziņus, novembra beigās valdība tomēr nolēma tos atļaut. Taču ne visur organizatori bija gatavi tos pēdējā brīdī sarīkot. Tieši šī iemesla dēļ ierastais Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Rīgā šogad nenotiks. Galvaspilsētā tirdziņi būs, tikai šogad tie notiks tālāk no pilsētas centra. Ziemassvētku tirdziņus rīko arī vairāki Pierīgas novadi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.