Menu
 

Otrdiena, 06 Aprīlis 2021

Veselības centru apvienība: Dažādu iemeslu dēļ Lieldienu brīvdienās no potes pret Covid-19 atteikušies 60% vakcinējamo

Aptuveni 60% vakcinējamo Lieldienu brīvdienās dažādu iemeslu dēļ atteikušies no potes pret Covid-19, aģentūrai LETA atklāja AS "Veselības centru apvienība" (VCA) klientu apkalpošanas servisa vadītāja Lolita Ķerve. VCA nodrošina masu vakcinēšanas centru darbību centrā "Atta" Rīgā, kā arī Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā.

Lasīt vairāk...

Uzsāk tiešraidi no baltā stārķa ligzdas

1.aprīlī Latvijā ir sākusies stārķu ligzdošanas sezona, kas noslēgsies 31.augustā. Līdz ar sezonas sākumu AS "Sadales tīkls" sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu (LDF) atklāj projektu, kas priecēs ikvienu dabas draugu: no 6.aprīļa katrs interesents varēs vērot tiešraidi no baltā stārķa (Ciconia ciconia) ligzdas "Sadales tīkla" infrastruktūrā. Ligzdā aizvadītajās Lieldienu brīvdienās jau ir apmeties stārķu pāris, kura dzīvei turpmāko piecu mēnešu laikā būs iespēja sekot līdzi tuvplānā, informē AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Alīna Kozlovska.

Lasīt vairāk...

Tiešraidē no koncertzāles "Cēsis" izskanēs Pētera Vaska jubilejas koncerts

16.aprīlī, Pētera Vaska dzimšanas dienā, tiešraidē no koncertzāles “Cēsis” gaidāms komponista 75 gadu jubilejai veltīts koncerts “Klātbūtne”. Svētku programma ar spilgtākajiem Vaska simfoniskās, kora un kamermūzikas skaņdarbiem plkst. 19.00 skanēs Latvijas Radio 3 programmā “Klasika”, bet plkst. 21.00 būs skatāma Latvijas Televīzijas 1.kanālā. Vakars pulcēs koncertzāles šī gada rezidences mākslinieces, vijolnieci Kristīni Balanas un čellisti Margaritu Balanas, nacionālos kolektīvus – Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un valsts akadēmisko kori “Latvija” – un diriģentus Andri Pogu un Māri Sirmo.

Lasīt vairāk...

Blakus lidostai "Rīga" būvēs viesnīcu "Hampton by Hilton"

Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas kompānija "I Asset Management", kuru pārrauga Lietuvas Banka, ir sākusi būvēt ekonomiskās klases zīmola "Hampton by Hilton" lidostas viesnīcu. Viesnīcā būs 189 istabas, tā atradīsies viena kilometra attālumā no starptautiskās lidostas "Rīga". Šī ir pirmā starptautiskās ķēdes viesnīca, kas top šīs lidostas tuvumā.

Lasīt vairāk...

Babītes novada domes vadība tiksies ar VARAM ministru Plešu

Trešdien, 7.aprīlī, plkst. 13.00 oficiālā vizītē Babītes novadu apmeklēs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) ministrs Artūrs Toms Plešs. Tiekoties ar Babītes novada domes priekšsēdētāju Aivaru Osīti, vietnieci Darju Cvetkovu un Attīstības daļas vadītāju Veldzi Liepu, tiks apspriesti jautājumi par ūdenssaimniecības pakalpojuma organizēšanu, pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību, vakcinācijas pakalpojuma nodrošināšanu un citām aktualitātēm.

Lasīt vairāk...

Kristīne Virsnīte: Jāveicina ģimenēs preventīvas sarunas par rīcību nebaltās dienās

Mēs brīžiem smejamies par strausiem – Latvijai eksotiskiem putniem –, kas trauksmes gadījumā mēdz galvu paslēpt smiltīs. Smejamies, jo saprotam, ka, novēršoties no problēmām, tās neizzūd – lai kā arī gribētos. Tiesa, cik no mums ir aizdomājušies, ka atsevišķās dzīves situācijās mēs paši mēdzam rīkoties līdzīgi lielajiem putniem? Es runāju par cilvēka dzīves trauslumu un nāves, lai arī dabiskas mūsu esības daļas, pēkšņumu. Tā vienmēr ir negaidīta, sāpīga, zaudējot tuviniekus, emocionāla un diemžēl visbiežāk arī finansiālus zaudējumus nesoša palicējiem. Zinu, ka daudz ir iespējams saglābt, ja ģimenes ir laikus izrunājušas un vienojušās, kā rīkoties, ja saimē notiek pēkšņs nelaimes gadījums. Cik no mums ir aizdomājušies, ka dzīve bez pilnvarojuma tuviniekiem, bez uzkrājumiem vai dzīvības apdrošināšanas, bez plāna B līdzinās pastaigai pa naža asmeni?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.