Menu
 

Pirmdiena, 02 Augusts 2021

SPKC: Nedēļas laikā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par trešdaļu

Šobrīd Latvijā atkal vērojams saslimstības ar Covid-19 pieaugums par 29,8%, liecina jaunākie apkopotie dati par pagājušo nedēļu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Aizvadītajā nedēļā tika veikti vidēji 7468  testi  dienā (iepriekš – 7184 testi)  un tika atklāti vidēji 60 jauni Covid-19 gadījumi dienā (nedēļu iepriekš – 46). 

Lasīt vairāk...

Vasarā – basām kājām! Jo vairāk, jo labāk

Vai zini, kāpēc mazi bērni grib skraidelēt basām kājām? Jo viņi klausa saviem dabas dotajiem instinktiem, kas pasaka priekšā, ko viņa organismam – veselībai un labsajūtai – vajag visvairāk. Basām kājām ir jāstaigā gan lieliem, gan pavisam maziņiem. Tas ir veselīgi un dabiski, jo pēc dabas likumiem cilvēkiem apavi nav vajadzīgi. Tie ir mākslīgi izdomāti tad, kad sāka attīstīties civilizācija un vajadzēja sākt domāt par pēdu aizsardzību, lai tās netraumētu. Vēlāk apavu valkāšana pārvērtās arī par modes lietu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ministrija izsludina atklātu konkursu uz Turaidas muzejrezervāta direktora amatu

Kultūras ministrija (KM) izsludina atklātu konkursu uz īpaši aizsargājamā kultūras pieminekļa – Turaidas muzejrezervāta direktora amatu. Pretendenti pieteikumus aicināti ministrijā iesniegt līdz 31.augustam. Kā informēja KM, Turaidas muzejrezervāta direktora amats kļūs vakants pēc tās ilggadējās vadītājas Annas Jurkānes iesniegtā iesnieguma kultūras ministram par darba tiesisko attiecību izbeigšanu pēc pašas vēlēšanās.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā degusi pirts, Ropažu novadā – automašīna, Jūrmalā – tējkanna

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagājušās nedēļas otrajā pusē no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu, no kuriem lielākā daļa (19) bijusi par sestdien spēcīgo vēja brāzmu nogāztajiem un ceļa braucamajai daļai vai ietvei pārkritušajiem kokiem. Novērsta arī virkne ugunsgrēku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.