Menu
 

Piektdiena, 02 Decembris 2022

CSP: Trešajā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa 1384 eiro; vidējā samaksa visstraujāk augusi Pierīgā

2022.gada 3.ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu bija 1384 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2021. gada 3. ceturksni, mēneša vidējā alga palielinājusies par 82 eiro jeb 6,3 %. Samaksa par vienu nostrādāto stundu pirms nodokļu nomaksas bija 9,08 eiro, un gada laikā tā pieauga par 5,6 %.

Lasīt vairāk...

Plāno sākt darbus mežā pie Kalngales

“Rīgas meži” 2022.gada nogalē plāno uzsākt mežistrādes darbus netālu no Kalngales, Gaujas mežniecības Kalngales apgaitā, Ādažu novada Carnikavas pagastā. Darbi notiks atbilstoši uzņēmuma “Meža apsaimniekošanas plānam”, kurā liela nozīme piešķirta bioloģiski vērtīgajām, dabas un rekreācijas teritorijām, kā arī samazinātas mežsaimniecisko darbu platības.

Lasīt vairāk...

Kampaņas laikā trīskāršojies ziņojumu skaits par "Rīgas mežos" izmestajiem atkritumiem; izvests ap 40 tonnu

  • Publicēts Vide

Noslēdzot “Rīgas mežu” un Valsts vides dienesta kampaņu #TīriRīgasMeži #VidesSOS, divu mēnešu laikā par vairāk nekā trešdaļu pieaudzis lietotnē “Vides SOS” saņemto ziņojumu skaits par galvaspilsētai piederošajos mežos nelegāli izmestajiem atkritumiem. “Rīgas mežu” izmaksas par atkritumu nodošanu divos mēnešos pārsniegušas sešus tūkstošus eiro. Šajā laikā, t.sk. balstoties uz lietotnes “VidesSOS” informāciju, no uzņēmuma mežiem izvests ap 40 tonnu atkritumu.

Lasīt vairāk...

Jānis Vanks: Kur sakņojas agresīva braukšana un tolerance pret to?

Agresīva braukšana nav tikai ātruma pārsniegšana – patiesībā ar šo jēdzienu jāsaprot jebkura darbība uz ceļa, kas citiem satiksmes dalībniekiem traucē un liek justies neērti. Turklāt, agresīvi uz ceļiem uzvesties var ne tikai autovadītāji, bet arī sabiedriskā transporta vadītāji, velosipēdisti un pat gājēji. Šādu uzvedību daļēji sekmē normatīvais regulējums un daļēji – sabiedrības iecietība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.