Menu
 

Otrdiena, 20 Decembris 2022

Valsts prezidents pasniedz Cildinājuma rakstus piecām personībām

Godinot nozīmīgās dzīves jubilejās, Valsts prezidents Egils Levits šodien pasniedza Cildinājuma rakstus bijušajam Augstākās Padomes deputātam Kazimiram Šļakotam, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mākslinieciskajai direktorei Litai Beiris, fotovēsturniekam Pēterim Korsakam, Eiropas Parlamenta (EP) deputātei Sandrai Kalnietei (JV) un pianistam Ventam Zilbertam, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Darba devēji neatbalsta minimālās algas celšanu būvniecības nozarē 2023.gadā

Būvniecības nozares ģenerālvienošanās komitejas locekļi no Latvijas Būvuzņēmēju apvienības, biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs" un Latvijas Būvnieku asociācijas otrdien neatbalstīja minimālās algas celšanu nozarē no 2023.gada, aģentūru LETA informēja Latvijas Būvniecības nozares arodbiedrības (LBNA) pārstāvji. Minimālās algas celšanai bija nepieciešams vienbalsīgs komitejas locekļu balsojums.

Lasīt vairāk...

Izveido Klimata un enerģētikas ministriju

Ministru kabineta sēdē otrdien skatīts rīkojuma projekts par Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) reorganizāciju un Klimata un enerģētikas ministrijas izveidošanu. Tāpat ir sagatavoti un iesniegti grozījumi VARAM nolikumā un Klimata un enerģētikas ministrijas nolikums, informē VARAM.

Lasīt vairāk...

Valdība precizē Ķekavas apvedceļa būvniecības periodā valsts budžetā maksājamās PVN summas

Valdība otrdien precizēja Ķekavas apvedceļa projekta būvniecības periodā valsts budžetā maksājamās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) summas atbilstoši apgrieztajai pievienotās vērtības nodokļa maksāšanas kārtībai. Summas precizētas atbilstoši projekta būvniecības faktiskajai izpildei, proti, 2022.gadā precizētā summa ir 15 548 145 eiro, bet 2023.gadā - 8 877 798 eiro, un tās nerada negatīvu ietekmi uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Lasīt vairāk...

Laiks, kad ekonomika ir atkarīga no sala un vērtību skalas augšgalā atgriežas brīvība

Šī gadsimta trešā desmitgade ir sākusies kā drudžains barjerskrējiens – kad pasaule sāka uzelpot pēc kovida nelaimes, sekoja nākamā – Krievijas agresija Ukrainā, ieilgstošs karš ar visām no tā izrietošajām sekām enerģētikā, sociālajā sfērā, ekonomikā. Virspusēji atskatoties uz šiem dažiem gadiem, pirmajā brīdī gribas tos pat nodēvēt par “zudušu laiku”, – galvenokārt iespēju dēļ, kas palikušas nepiepildītas, jo enerģija bija jāvelta likstu, krīžu un nelaimju pārvarēšanai. Tomēr tas nebūtu tiesa, jo katrs no milzīgajiem izaicinājumiem ir devis savas mācības.

Lasīt vairāk...

Valdība likumā nostiprina OIK atcelšanu uz visiem laikiem

Ministru kabineta šā gada 20.decembra sēdē tika apstiprināti Ekonomikas ministrijas izstrādātie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz, ka elektroenerģijas lietotājiem turpmāk vairs nebūs jāsedz obligātā iepirkuma izmaksas, t.i., elektroenerģijas rēķinos vairs neparādīsies aile “obligātā iepirkuma komponente”. Grozījumi likumā vēl jāapstiprina Saeimai, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Smiltēns Polijā: Mūsu karavīri gluži kā pirms simts gadiem aizstāv kopīgas vērtības

Pirms simts gadiem poļu un latviešu karavīri plecu pie pleca cīnījās ar Sarkano armiju, atbrīvojot Latgali un aizsargājot jaundibināto Latvijas valsti. Šodien mēs esam cieši sabiedrotie un stratēģiskie partneri, kas kopā stāv to vērtību sardzē, uz kurām dibinātas mūsu valstis. To pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Varšavā, tiekoties ar Polijas Republikas Sejma maršali Elžbetu Viteku (Elżbietą Witek). Saeimas priekšsēdētāja vadītā delegācija šajās dienās uzturas oficiālā vizītē Polijā, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Siguldā jauno gadu sagaidīs ar uguņošanu

Pēc divu gadu pārtraukuma Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies kopīga jaunā gada sagaidīšana. Radot pozitīvas emocijas ikvienai ģimenei, skanēs svētku mūzika un fotogrāfijās varēs aplūkot aizvadītā gada aizraujošākos un nozīmīgākos mirkļus. Īsi pirms pusnakts klātesošos svinīgā uzrunā sveiks Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, savukārt gadumijā ikkatru priecēs krāšņa uguņošana, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Mārcis Bendiks. Prātojums par pamācītājiem

Par lietainā telekanāla apturēšanu kabeļapraidē izrunāts ir viss, krustu šķērsu un vēl kūleņiem apkārt, visi fakti izklāstīti un tūkstoš reižu pārspriesti, visas kartes ar krievu Krimu izpētītas, puisīšu – slepkavu un izvarotāju – žēlotāji savu porciju atbalsta no Latvijas Žurnālistu asociācijas saņēmuši, tēma jāslēdz. Apmēram tādiem vārdiem es centos atrunāties no augsti godātās "Rīgas Apriņķa Avīzes" redaktores aicinājuma tomēr dažus vārdus par šo uzrakstīt, un cita starpā šai sarunā man paspruka atmiņu ainiņa no jaunības, kad reiz bez "varbūt" un "bet tomēr" salamājos ar savu māti. Sekoja redaktores rīkojums: tieši to arī uzraksti! Lai notiek.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Līdz ar ledu un sniegu par 23% palielinājies gūto traumu skaits

Kā katru gadu, arī šoziem sniegotajos mēnešos palielinājies dažādu traumu skaits, ko cilvēki gūst, paslīdot un krītot uz apledojušām ietvēm vai nodarbojoties ar ziemas sporta veidiem. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šoreiz ziema iestājās agrāk, un tas redzams arī apdrošināšanas sabiedrības “Balta” atlīdzību izmaksās: šī gada novembrī par 23% palielinājies atlīdzības pieteikumu skaits par gūtajām traumām. Ņemot vērā pašreizējos laikapstākļus, kad gaidāms sasalstošs lietus un ļoti stiprs apledojums, apdrošinātājs prognozē, ka arī decembrī izmaksāto atlīdzību skaits ievērojami pieaugs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.