Menu
 

Otrdiena, 06 Decembris 2022

"ZAAO" izvieto papildu konteinerus tekstilam, tostarp Saulkrastos

SIA “ZAAO” šī gada novembrī savā darbības reģionā 12 adresēs izvietojis papildu publiski pieejamus konteinerus atkārtoti lietojamam tekstilmateriālam. Decembrī plānots uzstādīt vēl trīs adresēs šādus konteinerus, tādējādi radot iespēju ērtākai tekstila nodošanai un tā apsaimniekošanai, samazinot kopējo sadzīves atkritumu apjomu. Tekstilu jau var vai drīzumā varēs nodot vairākās vietās Cēsīs, Valmieras novadā, Valkā, Limbažos, Smiltenes novadā, kā arī Saulkrastos – Rīgas un Murjāņu ielas krustojumā un Zvejniekciema un Bērzu alejas krustojumā.

Lasīt vairāk...

VIAA: Arodizglītība ir Latvijas ekonomikas atspēriena punkts

Strauja iedzīvotāju skaita samazināšanās, kas vairs nenodrošina prasmīgu darbinieku aizvietošanu, rada arvien lielāku pieprasījumu pēc darbiniekiem ar arodizglītību jeb nepieciešamajām prasmēm un pieredzi. Ekonomikas ministrijas dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāju skaits līdz 2027.gadam samazināsies par vairāk nekā 65 000 cilvēkiem. Būtiskākais kritums (7%) sagaidāms darbspējīgo iedzīvotāju vidū (no 15 līdz 64 gadu vecumam). Tas vēl vairāk sarežģīs darba devēju iespējas aizvietot prasmīgus darbiniekus, kuri beidz savu karjeru, norāda Valsts izglītības un attīstības aģentūras (VIAA) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 47% iedzīvotāju nav pamanījuši medijos faktu pārbaudes rakstus un sižetus

39% Latvijas iedzīvotāju ir pamanījuši medijos faktu pārbaudes materiālus, kur žurnālisti veic dažādu publiskajā telpā pieejamu (piemēram, politiķu vai kādu citu cilvēku izteiktu, vai sociālajās saziņas platformās izplatītu) izteikumu pārbaudi un cenšas noskaidrot, vai attiecīgie apgalvojumi atbilst patiesībai un nav melīgi, maldinoši vai neprecīzi. 84% no tiem aptaujas dalībniekiem, kuri faktu pārbaudes materiālus ir pamanījuši, tos vērtē kā noderīgus. Šāds secinājums izriet no biedrības "Latvijas Mediju ētikas padome" (LMĒP) un pētījumu centra "SKDS" veiktā pētījuma par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret medijiem un to darba vērtējumu. Pētījumā secināts, ka 39% aptaujāto šādus materiālus ir pamanījuši, 47% tos pamanījuši nav, un vēl 14% ir bijis grūti sniegt atbildi.

Lasīt vairāk...

Vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" pievienojas memorandam par ūdeņraža tehnoloģiju attīstību

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide", kas ietilpst "Eco Baltia" grupā, parakstījis memorandu sadarbības stiprināšanai ūdeņraža tehnoloģiju attīstībai Latvijā. Memoranda mērķis ir veicināt spēcīgu un vienotu ūdeņraža ekosistēmas un attiecīgo tehnoloģiju attīstību, kā arī paātrināt ūdeņraža inovāciju, infrastruktūras, ražošanas un pielietojuma ieviešanu un kapacitāti Latvijā, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.