Menu
 

Trešdiena, 07 Decembris 2022

SPKC paziņo par gripas epidēmijas sākumu Latvijā

Gripas monitoringa dati liecina, ka pacientu skaits ar aizdomām par gripu pieaudzis par 88,1% kopš 46.nedēļas, un vidēji valstī ir bijuši 64,9 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Divās monitoringa pilsētās šis rādītājs pārsniedzis epidēmijas slieksni: Rīgā (144,2 uz 100 000 iedzīvotājiem) un Jūrmalā (125,9 uz 100 000 iedzīvotājiem). Tādējādi Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) paziņo par gripas epidēmijas sākumu no 8.decembra.

Lasīt vairāk...

Saeimas Ārlietu komisija paziņojumā aicina saukt pie atbildības vainīgos par starptautiskajiem noziegumiem Ukrainā

Saeimas Ārlietu komisija trešdien pieņēma paziņojumu par Krievijas starptautiskajiem noziegumiem Ukrainā un vainīgo saukšanu pie atbildības. Paziņojumā komisija stingri atbalsta Starptautiskās Krimināltiesas uzsākto izmeklēšanu nolūkā apzināt un saukt pie atbildības tos, kuri Ukrainas teritorijā pastrādājuši kara noziegumus un noziegumus pret cilvēci. Kā informēja Saeimas preses dienests, apliecinot solidaritāti ar Ukrainu un ukraiņu tautu, Ārlietu komisija vienojās lūgt izskatīt paziņojumu Saeimas 8.decembra sēdē.

Lasīt vairāk...

Iepirkšanās internetā un gaļas patēriņš: pieci veidi, kā ikdienas ieradumi rada būtisku apdraudējumu videi

Cilvēku ikdienas paradumi izraisa tādas vides problēmas kā klimata pārmaiņas, augsnes erozija, gaisa un ūdens kvalitātes pasliktināšanās un citas. Biežāk tiek runāts par aizvien pieaugošā preču patēriņa, transporta izmešu, atkritumu nešķirošanas un ēdiena izmešanas negatīvo ietekmi uz mūsu planētu, tomēr arī daudzu citu cilvēka rīcību rezultātā tiek veicināta vides piesārņotība. “Samsung” “Solve for Tomorrow” ideju konkursa eksperti izceļ piecus ikdienas paradumus, kas atstāj būtiskus nospiedumus mūsu ekosistēmā, un kā to mainīt.

Lasīt vairāk...

"Getliņi" turpmāk iepakos gurķus videi draudzīgākā iepakojumā

Getliņu siltumnīcās sākta gurķu iepakošana videi draudzīgākā iepakojumā, kas ir pilnībā pārstrādājams. Kā informēja uzņēmumā “Getliņi EKO”, aizstājot līdz šim izmantoto iepakojumu ar zema blīvuma polietilēna plēvi, pārstrādē potenciāli var nonākt aptuveni viena tonna iepakojuma, kas atbilst izmantotajam polietilēna iepakojuma apjomam Getliņu siltumnīcās ražas sezonas laikā. Tādējādi samazināsies nepārstrādājamo sadzīves atkritumu daudzums.

Lasīt vairāk...

Komponisti Jeļenu Lorēnu Švilpi darbam iedvesmo talantīgi audzēkņi

No 16. līdz 19. decembrim Rīgā norisināsies starptautiskais vokālās mākslas festivāls “Riga Symphony”, kurā pulcēsies jaunie izpildītāji no Latvijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Šveices, Grieķijas, Kazahstānas, Armēnijas, Gruzijas, Polijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Komponiste, festivāla rīkotāja un prezidente Jeļena Lorēna Švilpe stāsta, ka festivāla laikā notiks gan meistarklases, gan konkurss, kuru vērtēs starptautiska žūrija, lai atrastu skaistākās balss īpašnieku.

Lasīt vairāk...

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" aicina piepildīt pārtikas pakas

Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, sestdien, 10. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 19.00 Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” un “Rimi” aicina uz tradicionālo pārtikas paku komplektēšanas akciju, kurā piedalīsies 48 Rimi veikali Rīgā un visos Latvijas reģionos. Ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs ziedot pārtikas produktus, lai palīdzētu līdzcilvēkiem grūtākajos ziemas mēnešos.

Lasīt vairāk...

SPRK aicina neatlikt sūtījumus svētku laikā uz pēdējo brīdi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina neatlikt pasta sūtījumu veikšanu svētku laikā uz pēdējo brīdi. Ja mēnesī vidēji pasta operatori Latvijā kopumā apstrādā 1,8 miljonus paku un 600 tūkstošus sīkpaku sūtījumu, gada nogalē šie skaitļi teju trīskāršojas, liecina SPRK apkopotie dati. SPRK skaidro, ko vēl ņemt vērā, lai sūtījums netiktu aizkavēts.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 47% Pierīgas autovadītāju pirms braukšanas pārliecinās, vai ceļš ir apledojis

57% autovadītāju atzīst, ka mīnus grādos, uzsākot braukt, nepārbauda, vai ceļš ir apledojis. 32% no tiem apzinās, ka to vajadzētu pārbaudīt, 22% to nedara, jo uzskata, ka vienmēr brauc uzmanīgi, bet 3% uzsver, ka apledojuma pārbaude nav būtiska. 43% autovadītāju, braucot mīnus grādos, vienmēr pārbauda apledojumu – iesākumā strauji piebremzējot vai uzgāzējot, liecina “”Carlsberg 0.0” atbildīgas braukšanas indeksa” dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.