Menu
 

Pirmdiena, 28 Februāris 2022

Pagājušajā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits sarucis par 5,6%

Aizvadītajā nedēļā – no 21.februāra līdz 27.februārim – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits sarucis par 5,6%. Pēdējās septiņās dienās nedaudz samazinājies stacionēto pacientu skaits, vidēji dienā slimnīcās nonāca 153 cilvēki (iepriekš 157), un par 0,3% samazinājies pacientu ar smagu slimības gaitu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

1.marta stājas spēkā divu mēnešu makšķerēšanas liegums no laivām, kanālos un caurtecēs

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) atgādina, ka no 1. marta līdz 30. aprīlim saistībā ar zivju nārstu ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot Baltijas jūru un Rīgas līci, kā arī noteiktos kanālos un caurtecēs Daugavas upju, Gaujas upju, Lielupes upju un Ventas upju baseinu apgabalos.

Lasīt vairāk...

Arī apgabaltiesa noraida prasību par pagaidu noregulējumu tiesvedībā par spēļu zāles licences atcelšanu Ķekavā

Administratīvā apgabaltiesa 25.februārī lēma negrozīt pirmās instances spriedumu un noraidīja azartspēļu rīkotāja SIA "Alfor" pagaidu aizsardzības lūgumu uz tiesvedības laiku apturēt Ķekavas pašvaldības lēmumu, ar kuru atcelta iepriekš izsniegtā licence uzņēmuma spēļu zālei Ķekavā, Rīgas ielā 28, aģentūrai LETA apliecināja tiesā.

Lasīt vairāk...

Jānis Pekša: NFT – digitāls zvērs digitālā vidē?

Pērn nu jau visa pasaule runāja par to, kas ir NFT un kā to pirkt un pārdot. Pēc idejas tas var būt jebkas digitāls, kam ir vērtība, taču pārsvarā par to tiek spriests digitālās mākslas šķērsgriezumā, jo arī NFT, tāpat kā parastas gleznas vai vinila plates, var kolekcionēt un pārdot tālāk, cerams, pat ar uzviju. Konkrētā NFT iegāde ļauj pircējam ne tikai lielīties, piemēram, ar digitālu mākslinieka radītu bildi vai to kopumu, bet arī būt tā vienīgajam īstajam īpašniekam, lai gan atšķirībā no reālām gleznām muzejos kopija var būt tikpat laba kā oriģināls.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tikai 13% iedzīvotāju ar saaukstēšanās simptomiem palikuši mājās, lai neaplipinātu citus

“Mēness aptiekas” rīkotajā aptaujā, vaicāti, vai pēdējā gada laikā iedzīvotāji devušies ārpus mājas, lai gan sajutuši nelielus saaukstēšanās simptomus, 17% to apstiprinājuši, pamatojot izvēli ar to, ka tas darīts, lai nodotu paraugus analīzēm iespējamajai saslimšanai ar Covid-19, bet vēl 6% teikuši, ka šādā stāvoklī devušies pie ārsta, savukārt vēl 13% nenoliedza, ka tā vienkārši dažreiz ir bijis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.