Menu
 

Pētījums: 55% mājsaimniecību izlieto līdz pieciem dzērienu iepakojumiem nedēļā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijā vairāk nekā puse jeb 55% mājsaimniecību vienas nedēļas laikā izlieto ne vairāk par piecām dzērienu iepakojumu vienībām, liecina depozīta sistēmas operatora pretendenta “Nulles depozīts” un kompānijas “Norstat” veiktais pētījums. Nepilna trešdaļa jeb 29% mājsaimniecību nedēļas laikā izlieto no sešām līdz desmit dzērienu iepakojumu vienībām. Savukārt gandrīz katra desmitā jeb 7% mājsaimniecību attiecīgajā laika periodā patērē no vienpadsmit līdz divdesmit iepakojumu vienībām.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem lielākais īpatsvars jeb 61% mājsaimniecību, kur izlietoto dzērienu iepakojumu apjoms nedēļas laikā nepārsniedz piecas vienības, atrodas Latgalē, Zemgalei sekojot ar 58% mājsaimniecību. Vismazākais patēriņš šajā kategorijā ir Pierīgā ar 52% mājsaimniecību. Savukārt kategorijā no sešām līdz desmit pudelēm lielākais patēriņš atbilst Rīgai ar trešdaļu jeb 33% mājsaimniecību.

Kā secināts datos, 68% mājsaimniecību ar respondentiem vecuma posmā no 60 līdz 74 gadiem sastāda lielāko īpatsvaru kategorijā, kur nedēļas laikā izmanto līdz piecām dzērienu iepakojumu vienībām. Savukārt vismazākais īpatsvars novērojams vecumā no 40 līdz 49 gadiem, ko sastāda 45% mājsaimniecību. Turpretī kategorijā no sešām līdz desmit pudelēm lielākais patēriņš ar 36% mājsaimniecību ir vecumā no 30 līdz 39 gadiem, sekojot 32% mājsaimniecību, kur iedzīvotāji ir vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.