Menu
 

Pierīgas novadu iedzīvotājus aicina nodot nevajadzīgo elektrotehniku un laimēt noderīgas balvas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS “Latvijas Zaļais punkts” un vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” kampaņas “Viegla šķirošanās” ietvaros aicina Ādažu, Salaspils, Stopiņu, Siguldas un Mālpils novadu iedzīvotājus piedalīties nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas šķirošanas akcijā, kas notiek no 1. līdz 31.maijam.

Akcija norisinās atkritumu šķirošanas laukumā Ādažu novadā, “Kadagas attīrīšanas ietaises”, atkritumu šķirošanas laukumā Stopiņu novadā, Getliņu ielā 5, šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas” Siguldas pagastā, kā arī atkritumu šķirošanas laukumā Salaspilī, Rīgas ielā 115 k-1.

Kā vēsta akcijas rīkotāji, iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tai skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildus kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Pēc elektrotehnikas nodošanas šķirošanas laukumā, ikviens dalībnieks varēs reģistrēties izlozei un pretendēt uz patīkamām un noderīgām balvām, piemēram, veikalu “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā, kā arī pārsteiguma balvām no “Latvijas Zaļā punkta”. Tāpat starp visiem akcijas dalībniekiem tiks izlozēta lielā balva – jauns televizors. Balvu izloze notiks jūnijā.

Visa akcijas laikā nodotā tehnika tiks uzskaitīta, lai pārspētu pērn īstenotās kampaņas “Elektronikas šķiratlons” rezultātu – sašķirotas vairāk nekā 410 tonnas iekārtu. Pēc akcijas norises visa tehnika tiks novirzīta otrreizējai pārstrādei. Lai to nodrošinātu, elektroiekārtas šķirošanas laukumā ir jānovieto tikai tām paredzētajā vietā un tām ir jābūt neizjauktām, piemēram, ledusskapim jābūt ar kompresoru, televizoram – ar kineskopu, datoram – ar mātes plati u.tml. 

Informējam, ka visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektrotehnikas iekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.