Menu
 

Sākta iniciatīva "Par tīrām upēm!" Latvijas upju ekosistēmas uzlabošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sākta iniciatīva "Par tīrām upēm!" Latvijas upju ekosistēmas uzlabošanai, informēja projekta "Par tīrām upēm!" komunikācijas pārstāve Elīna Vaivode.

Latvijas upju ekosistēmas uzlabošana plānota vairāku gadu garumā, taču upju izpētes un sabiedrības izglītošanas posms tiks sākts jau šogad.

Šogad projekta ietvaros tiks iegūta informācija par dabīgi vai mākslīgi izveidotiem aizsprostiem Latvijas upēs un veikts Pasaules Dabas Fonda ekspertu vadīts pētījums, lai izvērtētu šo aizsprostu ietekmi uz dabu. Visa "Par tīrām upēm!" projekta laikā notiks izglītojošas aktivitātes, lai informētu sabiedrību un radītu izpratni par nepieciešamību uzlabot Latvijas upju kvalitāti.

"Diemžēl Latvijas upēs atrodas daudz nefunkcionālu šķēršļu, kurus nojaucot būtu iespējams atgriezt upes to sākotnējā ekoloģiskajā stāvoklī," komentēja Pasaules Dabas Fonda Baltijas jūras un saldūdens programmas vadītāja Magda Jentgena. Viņa skaidroja, ka līdz šim Latvijā jau ir apzināti aptuveni 20 šādi šķēršļi, kuru nojaukšana būtiski uzlabotu situāciju upēs.

Projektu īsteno dzērienu ražotāja SIA "Cido grupa" zīmols "Mangaļi", sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu. Vairāk informācijas par iniciatīvu pieejama projekta tīmekļvietnē "partiramupem.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.