Menu
 

"Rīgas meži" pavasarī plāno uzsākt darbus starp Ataru un Baltezera ciemiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Rīgas meži Ilustrācija - Rīgas meži

SIA “Rīgas meži” pavasarī plāno uzsākt mežistrādes darbus Ādažu novadā, meža masīvā starp Ataru un Baltezera ciemiem (Gaujas mežniecība, Bukultu apgaita). Darbus plānots veikt līdz 2022./23.gada ziemai (atkarībā no laikapstākļiem). Mežizstrādes darbi kopumā aptvers 72 hektāru lielu platību, kur grupveida izlases cirtes tiks izstrādātas 69,3 ha lielā platībā, bet divas atjaunošanas cirtes – divos nogabalos, kopējā platība: 2,7 ha.

Darbi notiks atbilstoši Rīgas pašvaldības apstiprinātajam “Meža apsaimniekošanas plānam”, kā arī ainavu ekoloģiskajam plānam un izstrādātajam teritorijas dizaina plānam. To mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, pēctecīga meža dabiska un mākslīga atjaunošana, kā arī esošās mežaudzes retināšana.

“Rīgas mežu” Mežsaimniecības daļas vadītājs Jānis Ģērmanis uzsver: “Pirms mežistrādes darbiem, katrai teritorijai ir izveidots mežaudzes funkcionālais zonējums – bioloģiski vērtīgās, ainaviski vērtīgās jeb rekreācijas un mežsaimniecības teritorijas. Šajos zonējumos izcelti ainavu elementi, kā arī ņemtas vērā meža vērtības, iedzīvotāju paradumi un rekreācijas iespējas.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.