Menu
 

"Rīgas meži" pavasarī plāno uzsākt darbus netālu no Lielās Juglas upes Ropažu novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Rīgas meži Ilustrācija - Rīgas meži

“Rīgas meži” 2022.gada pavasarī  plāno uzsākt mežistrādes darbus netālu no Lielās Juglas upes Ropažu novadā (Gaujas mežniecība, Rezītes apgaita). Darbi plānoti līdz 2022./23.gada rudenim, ziemai vai pavasarim – atkarībā no laikapstākļiem.

Mežizstrādes darbi kopumā aptvers 20 hektāru lielu platību, bet atjaunošanas cirtes notiks četros nogabalos un to kopējā platība ir 9,4 hektāri.

Kopšanas darbi tiks veikti arī ainaviski vērtīgās teritorijas nogabalos gar Lielās Juglas upi un 103.kvartāla 21.nogabalā. Savukārt atjaunošanas cirtēs tiks izveidotas vairākas ekoloģisko koku grupas, kas pēc mežistrādes darbiem sniegs cilvēkiem vizuāli pievilcīgāku ainavu.

Darbi notiks atbilstoši Rīgas pašvaldības apstiprinātajam “Meža apsaimniekošanas plānam”, kā arī meža ainavu ekoloģiskajam plānam un teritorijas dizaina plānam. To mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, pēctecīga meža atjaunošana un esošās mežaudzes retināšana.

Pirms mežistrādes darbiem, tieši šai teritorijai ir izveidots mežaudzes funkcionālais zonējums: bioloģiski vērtīgās, ainaviski vērtīgās jeb rekreācijas un mežsaimniecības teritorijas. Šajā zonējumā izcelti ainavu elementi, kā arī ņemtas vērā meža vērtības un rekreācijas iespējas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.