Menu
 

VARAM: Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Eiropas zaļajā kursā nekas nav akmenī cirsts

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Eiropas zaļajā kursā nekas nav akmenī cirsts, ceturtdien biedrības "Zemnieku saeima" kongresā sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis (LA).

Viņš arī norādīja, ka Eiropas zaļajā kursā pašlaik nav nekas akmenī cirsts, tostarp Briselē ministri tiekas un runā par izaicinājumiem, kas saistīti ar ģeopolitiskās situācijas saasināšanos. 

Cita starpā Lasmanis minēja, ka pašreizējā karadarbība Ukrainā, kurā sadegušās neskaitāmas tehnikas vienības, radījusi arī ļoti nozīmīgu gaisa piesārņojumu.

Tāpat viņš uzsvēra, ka kara laikā ir grūti patērētāju motivēt iegādāties ilgtspējīgus pārtikas produktus, jo iedzīvotāji lielākoties izvēlas to, kas ir pieejams.

"Zaļais kurss jau pēc būtības ir sabiedrības apzināšanās, ka dabas daudzveidība samazinās," pauda Lasmanis, piebilstot, ka kursa izvirzītie mērķi ir visas Eiropas kopējā apņemšanās saglabāt bioloģisko daudzveidību un mazināt piesārņojumu dabā.

Vaicāts par pašreizējām diskusijām un patērētāju paradumiem, kas nākotnē tiks vērsti uz ilgtspējīgu produktu ražošanu, Lasmanis sacīja, ka pašlaik ir grūti par to runāt, jo pasaulē novērojamas mainīgas cenas kā pārtikai, tā arī degvielai.

Viņš uzsvēra, ka līdz ar kara darbības beigšanos un situācijas stabilizēšanos pasaules tirgos, arī iedzīvotāju ienākumi kļūs stabilāki un tādējādi arvien pieaugs cilvēku interese par jauniem produktiem. "Vai tas notiks šogad? Domāju, ka nē. Tad, kad būs miera laiki, šīs visas tēmas atkal būs dienas kārtībā," teica Lasmanis.

Jau ziņots, ka ceturtdien notika "Zemnieku saeima" ikgadējais kongress, kurā nozares eksperti diskutēja par pārtikas cenu kāpumu un energoresursu pietiekamību Latvijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.