Menu
 

Aicina iedzīvotājus necirst un nezāģēt eglītes "Rīgas mežu" teritorijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - "Rīgas meži" Karte - "Rīgas meži"

Pošot Ziemassvētku rotās mājas un sētas, pašvaldības uzņēmums “Rīgas meži” aicina iedzīvotājus necirst vai nezāģēt eglītes “Rīgas mežu” teritorijās. Tās plešas apmēram 40 km rādiusā ap galvaspilsētu, pamatā – ap Mārupi, Olaini, Ādažiem, Ropažiem, Ogri un Salaspili, kā arī Rīgā.

Lai arī “Rīgas mežu” pārziņā ir 62 tūkstoši hektāru meža teritoriju, lielākā to daļa ir priežu meži. Tikai aptuveni 10% no koku audzēm ir egļu audzes un pamatā tie visi ir speciāli stādīti kociņi. Klimatisko apstākļu (vēja, pārmērīga mitruma, sezonāla sausuma utt.) ietekmes dēļ aizvien plašākas mežaudzes tiek pakļautas bojājumiem, un visvairāk cieš tieši egļu audzes.

Lai aizstātu un atjaunotu bojātās audzes, egles uzņēmuma speciālisti izaudzē no sēklām, stāda un vairākus gadus rūpīgi kopj. Tas ir nopietns cilvēku darbs daudzu gadu desmitu garumā, norāda pašvaldības uzņēmumā.

“Necērtot Ziemassvētku eglīti Rīgas apkārtnes mežos, tiks pasargāti gan meži un to bioloģiskā daudzveidība, gan rekreācijas iespējas. Turklāt pats necirtējs izvairīsies no soda un no liekiem pirmssvētku kreņķiem. Šobrīd uzņēmuma mežsargi pastiprināti uzrauga savas apgaitas, īpašu uzmanību pievēršot tieši eglīšu jaunaudzēm. “Rīgas mežu” teritorijās izvietotas arī novērošanas kameras un uzņēmums regulāri sadarbojas ar tiesībsargājošajām institūcijām,” vēsta “Rīgas meži”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.