Menu
 

Varētu vērtēt tiesību piešķiršanu apbūvei ūdenstilpju tuvumā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā situāciju Jēkabpilī, kur, stipri ceļoties ūdens līmenim Daugavā, applūdušas tostarp pie upes uzceltās ēkas, varētu tikt diskutēts par izmaiņām tiesību piešķiršanā apbūvei ūdenstilpju tuvumā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) svētdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes norādīja, ka, vērtējot radušos situāciju Jēkabpilī, varētu tikt spriests par pašvaldību zonējumu - kur dot un nedot tiesības apbūvei. Varētu diskutēt arī par to, vai pieļaut būvniecību palienēs.

"Cilvēki grib dzīvot tuvu ūdenstilpēm, bet tās reizēm kļūst cilvēkiem nelabvēlīgas," nosprieda Kariņš.

Tāpat turpmāk varētu būt sarunas par uzlabojumiem saistībā ar hidrobūvēm.

Premjers patlaban ir apmierināts ar to, kā darbojas civilās aizsardzības sistēma, taču arī tā tiek un tiks analizēta, vajadzības gadījumos ieviešot pilnveidojumus.

"Valstī jāsaprot viena lieta - mums lielā mērā sistēma ne tikai izveidota uz papīra, bet tā arī strādā, un tā tagad tiek pārbaudīta. Patlaban var konstatēt, ka izveidotā sistēma strādā," secināja valdības vadītājs.

Kā ziņots, valdība sniegs finansiālu atbalstu plūdos cietušajai Jēkabpils novada pašvaldībai un iedzīvotājiem, apliecināja Ministru prezidents Kariņš.

Viņš norādīja, ka patlaban vēl ir pāragri spriest par plūdu nodarīto postu apjomu, taču, tiklīdz ūdens līmenis stabilizēsies, tiks veikti aprēķini un lemts valdībā par nepieciešamās finanšu palīdzības apjomu.

"Skatīsimies, kādas būs atbalsta iespējas gan katrai ministrijai, gan valdībai, un pieņemsim lēmumu par finansiālas palīdzības sniegšanu gan pašvaldībai, gan iedzīvotājiem," uzsvēra Kariņš.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka sestdien plkst.21.50 ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,81 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta. Nakts laikā ūdens līmenis nedaudz nokrities, taču aizvien pārsniedz sarkanā brīdinājuma kritēriju - 8,4 metru atzīmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.