Menu
 

Šogad Latvijā meža ugunsgrēku skaits pieaudzis divas reizes

  • Autors:  LETA
Šogad Latvijā meža ugunsgrēku skaits pieaudzis divas reizes arhīvs

Šogad līdz šim Latvijā konstatēti vairāk nekā 900 meža ugunsgrēki, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz gadu iepriekš konstatēto meža ugunsgrēku skaitu Latvijā, liecina Valsts meža dienesta (VMD) informācija.

Kopējā uguns skartā platība šogad Latvijā bija 2863 hektāri, kas 6,8 reizes pārsniedz pērn konstatēto platību, kad tā bija 423 hektāri.

VMD preses sekretāre Selva Šulce apstiprināja, ka platības ziņā pats lielākais ugunsgrēks šogad bija Valdgales ugunsgrēks 1353 hektāru platībā, kas Latvijā plosījās laikā no 17.jūlija līdz 15.augustam. Starp lielākajiem meža ugunsgrēkiem šogad jāmin arī meža ugunsgrēku Ādažos 777 hektāru platībā no 9.-14. jūnijam, kam seko meža ugunsgrēks Ramatā 240 hektāru platībā, kas izcēlās 31.jūlijā un turpinājās līdz pat 8.augustam. Laikā no 1.augusta līdz 6.augustam 35 hektāru platībā plosījās meža ugunsgrēks Salas novada Gargrodes purvā.

VMD atgādina - lai pasargātu teritorijas no meža ugunsgrēkiem meža īpašniekiem ir jāveic meža inventarizācija, kā arī ik gadu līdz 1.maijam jāveic meža ugunsdrošības profilaktiskie pasākumi. Tāpat būtiski meža objekta autoceļos un dabiskajās brauktuvēs novākt pielūžņojumu, kas var traucēt ugunsdzēsības transporta pārvietošanos, tajā skaitā izlīdzināt misas, sakārtot ceļus un piebrauktuves ugunsdzēsības ūdensņemšanas vietām un uzturēt tās kārtībā. Būtiski arī ierīkot arī mineralizētās joslas un veikt meža ugunsgrēka vietas uzraudzību pēc tam, kad ugunsgrēks likvidēts.

Jau ziņots, ka 2017.gadā Latvijā kopumā konstatēti 423 meža ugunsgrēki ar 423 kopējo uguns skarto platību.

Tāpat vēstīts, ka lielākie meža ugunsgrēki šogad konstatēti Mazsalacas novada Ramatas pagastā (Saklaura (Oļļas) purvā), Salas novada Gargrodes purvā, Valdgales pagastā, kā arī Ādažu poligonā.

VMD ir zemkopības ministra padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas atbild par meža politikas realizāciju visā Latvijas teritorijā, uzrauga normatīvo aktu ievērošanu, realizē atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.