Menu
 

Pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas Ķekavas novadā izveidoti pirmie trīs atkritumu šķirošanas punkti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/CleanR.lv Foto - facebook.com/CleanR.lv

Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji kopš marta var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa pastāstīja, ka mēneša laikā pašvaldība ir saņēmusi 20 iedzīvotāju pieteikumus par šķiroto atkritumu punktu izveidi. Visvairāk pieteikumu, kopumā septiņi, ir no Baložiem, tad ar pieciem un četriem pieteikumiem seko Ķekava un Katlakalns, no Daugmales – trīs un viens no Plakanciema. Izvērtējot iespējamo punktu atbilstību noteiktajiem kritērijiem, martā pēc iedzīvotāju iniciatīvas pirmie trīs atkritumu šķirošanas punkti tika izveidoti Daugmales pagasta Dzintaros, Katlakalnā, Zeltozolu ielā, pie privātā bērnudārza “Raibā pupa” un Plakanciemā, Mežsētu ceļā.

Pašvaldība kopā ar “Clean R” turpina strādāt pie pārējo pieteikumu izvērtēšanas un pateicas iedzīvotājiem par izrādīto interesi un cer, ka šo iespēju izmantos vēl arī daudzi citi privātmāju īpašnieki, kuri, vienojoties ar kaimiņiem, vēlēsies savu māju tuvumā izveidot šķirošanas punktu. Iedzīvotāji šim pakalpojumam var pieteikties Ķekavas novada pašvaldībā. Pēc pieteikumu saņemšanas pašvaldības atbildīgie eksperti kopā ar “Clean R” izskata konkrēto privātmāju rajonu, zemes īpašumtiesības, un kopīgi atradot piemērotāko un ērtāko konteineru uzstādīšanas vietu konkrētajā apkaimē, kas vienlaikus būs estētiska un pilsētvidei piemērota.

Pakalpojums privātmāju iedzīvotājiem ir bez maksas. Punktu veidos divi konteineri: zaļš stiklam un dzeltens iepakojumam, kas piemērots metāla, papīra/ kartona un plastmasas/ PET iepakojumam. Konteineri būs slēgti, piemēroti tikai šķirotā materiāla ievietošanai, lai novērstu sadzīves atkritumu ievietošanu tajos. “Clean R” nodrošinās punktu uzturēšanu un šķirotā materiāla izvešanu divas reizes mēnesī.

Konteineru punktu kvalitāte tiks vērtēta 10 mēnešus. Ja šajā posmā iedzīvotāji punktus neizmantos, vai izmantos sadzīves atkritumu izmešanai, punkts tiks slēgts. Pašvaldība un “Clean R” izvērtēs un nepieciešamības gadījumā dažus no punktiem aprīkos ar video novērošanu, lai nodrošinātu drošību un kārtību šajos punktos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.