Menu
 

Salaspils un Olaines mazuļi pārsteidz ar kvalitatīvām idejām pašrocīgi gatavotu somu darināšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Zaļās jostas” radošā konkursa “Es sāku ar sevi – tīrai Latvijai!” Pierīgas reģionālajā kārtā savas oriģinālās, dizainiski skaistās un praktiskās idejas, kā mājas apstākļos iespējams darināt videi draudzīgas somas un maisiņus, prezentēja 44 komandas no Rīgas, Pierīgas un Zemgales reģiona mācību iestādēm.

Simpātiju balvas pirmsskolas izglītības iestāžu kategorijā saņēma Salaspils novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes “Atvasīte” komanda par pielietoto materiālu daudzveidību, kā arī Olaines novada pirmsskolas izglītības iestādes “Magonīte” komandai par “zero waste” jeb bezatkritumu domāšanas veicināšanu un domāšanu, aicinot ar darināto somu iepirkties beziepakojuma veikalos, informēja rīkotāji.

Konkursa “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!” dalībnieku uzdevums bija pētīt iespējas aizstāt plastmasas iepirkuma maisiņus ar dabai draudzīgākiem risinājumiem pirkumu iesaiņošanai un līdznešanai un radīt pašiem savus unikālus iepirkuma maisiņus, kuri iespēju robežās gatavoti no otrreizējām izejvielām. Konkursa Pierīgas reģionālajā kārtā savus darbus prezentēja 18 pirmsskolas izglītības iestāžu komandas un 26 skolu komandas.

Konkursa fināls, kurā sacentīsies 24 labākās komandas no visas Latvijas (pa sešām komandām no četriem Latvijas reģioniem), norisināsies 26.aprīlī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.