Menu
 

Carnikavā uzstādīts pirmais sols viedtālruņu uzlādei ar saules baterijām Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Carnikavas novada pašvaldība Foto - Carnikavas novada pašvaldība

Carnikavas promenādes galā uzstādīts Latvijā līdz šim nebijis vides objekts – sols, kas aprīkots ar saules baterijām un kurā iebūvētas uzlādes ligzdas viedtālruņu uzlādei. Sols Carnikavā ir pirmais pilotprojekts Latvijā, kurš šeit darbībā tiks izmēģināts līdz šī gada oktobrim.

Informācija novada pašvaldības mājaslapā liecina, ka viedtālruņu u.c. portatīvo ierīču uzlādes punkta prototipa dizains ir veidots kā vides objekts – sols ar nojumi. Solā iebūvētas uzlādes ligzdas, kurās pludmales apmeklētāji var uzlādēt viedierīces.

Solu projekta ietvaros palīdzēja uzstādīt Carnikavas Komunālrservisa namdari, kas izbūvēja koka platformu, kāpnes un vides pieejamības taku, lai padarītu sola lietošanu ērtu un pieejamu. Sols atrodas Carnikavas promenādes galā – vietā, kur sezonas laikā būs lielākā cilvēku plūsma.

Viedtālruņu u.c. portatīvo ierīču uzlādes punkta prototips ir pilotprojekts, ko izstrādāja Rīgas plānošanas reģions “Interreg” Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.‑2020. gadam projekta ”Viedā specializācija un zilā izaugsme Baltijas jūras reģionā”/Smart Blue Regions: Smart Specialisation and Blue Growth in the BSR” ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.