Menu
 

Latvijā šosezon "Zilā karoga" sertifikāts piešķirts 23 ūdenstilpēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

"Zilā karoga" sertifikāts šosezon piešķirts 21 peldvietai un divām jahtu ostām 11 pašvaldībās, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības fonda pārstāvji. Pirmo reizi "Zilais karogs" plīvos arī Siguldas pašvaldības peldvietā pie Gaujas.

"Zilā karoga" sertifikāta kritēriju ieviešana pašvaldībām nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu apsaimniekošanai, kurā ir ņemti vērā visi vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktori.

"Šeit arī tiek pievērsta liela uzmanība vides kvalitātes uzturēšanai un bioloģiskās daudzveidības aizsargāšanai, tādējādi garantējot drošu atpūtu tīrā vidē. Iesaistoties programmā, pašvaldības apņemas īstenot arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas," norāda fonda pārstāvji.

Šogad sertifikāts piešķirts divām peldvietām Daugavpilī, septiņām peldvietām Jūrmalā, trim peldvietām Liepājā, divām peldvietām Rīgā, kā arī peldvietām Engurē, Jēkabpilī, Kuldīgā, Limbažos, Saulkrastos, Ventspilī un Siguldā.

Saskaņā ar 25.maijā starptautiskās "Zilā karoga" programmas publiskotajiem šīs sezonas kopējiem rezultātiem, Latvija joprojām ir pārliecinošs līderis ilgtspējīgā piekrastes apsaimniekošanā un tūrisma ietekmju mazināšanā Baltijas valstu starpā, jo Igaunijā šosezon plīvos trīs "Zilie karogi", savukārt Lietuvā - pieci.

Kopumā "Zilā karoga" sertifikāts šogad piešķirts 4560 vietām 45 pasaules valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.