Menu
 

Trešdiena, 23 Decembris 2020

Stājies spēkā piespriestais cietumsods autovadītājam par gājēja nāvējošu notriekšanu Siguldā

Augstākā tiesa (AT) 18.decembrī atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā par gājēja nāvējošu notriekšanu Siguldā, līdz ar to šajā lietā ir stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas 2020.gada 13.oktobra lēmums, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Lasīt vairāk...

Video: Saldēdieni ar Ziemassvētku garšu

Svētku sajūtu var radīt dažādos veidos, un viens no tiem ir izbaudīt garšas, kuras saistās ar šiem svētkiem. Tradicionālās Ziemassvētku garšas ir piparkūkas, mandarīni un silti, aromātiski dzērieni. “Rimi bērniem” eksperte Lība Smildziņa dalās ar receptēm, kuras varēs pagatavot bērni, jau ierastajām receptēm piešķirot Ziemassvētku garšu.

Lasīt vairāk...

RSU video: Ārsts Kārlis Rācenis: Vīrusam ir vienalga, vai jūs tam ticat

“Ikvienam šobrīd vajadzētu padomāt, vai pulcēšanās, tikšanās ar draugiem un radiniekiem patiešām ir nepieciešama. Ikdienā nezinām, kurš ir infekciozs, un kurš nav. Tā ir nejaušība, laimes spēle, kuru nevajadzētu spēlēt. Lūdzu, paveiciet savu darba daļu, lai mediķi var paveikt savu, – palieciet mājās!” pirms svētkiem aicina Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētājs un pētnieks Kārlis Rācenis, kura ikdiena Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 80. karantīnas nodaļas virsārsta amatā paiet tiešā kontaktā ar Covid-19 pacientiem. Kārlis Rācenis ir viens no zinošākajiem jaunajiem speciālistiem par līdzšinējām ārstniecības iespējām, trūkumiem un perspektīvām.

Lasīt vairāk...

Siguldas Jaunajā pilī apmeklētājiem tiks atvērta ekspozīcija par Siguldas un Jaunās pils vēsturi

Stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, 2021. gadā pēc pārbūves un restaurācijas durvis apmeklētājiem vērs Siguldas Jaunā pils, kas ir unikāla romantisma pērle Latvijas sirdī. Pilī tiks iekārtota ekspozīcija par Siguldas un Jaunās pils vēsturi, piedāvājot apmeklētājiem izzināt ne tikai unikālos mākslas priekšmetus un pils interjeru, bet arī interesantus faktus par pils izveidi, attīstību, tās saimniekiem dažādos laikos.

Lasīt vairāk...

NVD: Paplašinātas medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējas svētku laikā

Gaidāmo svētku laikā iedzīvotāji, gadījumos, kad  būs nepieciešama medicīniskā palīdzība vai ārsta konsultācija, to varēs saņemt ne tikai pie dežūrārstiem, steidzamās medicīniskās palīdzības punktos, slimnīcu uzņemšanas nodaļās vai zvanot ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa 66016001 speciālistiem, bet arī atsevišķās ģimenes ārstu praksēs visā valsts teritorijā. Kā arī akūtu un hronisku slimību paasinājumu gadījumos, pamatojoties uz ārstējošā ārsta lēmumu, tiks nodrošināti mājas aprūpes pakalpojumi.

Lasīt vairāk...

Farmaceites idejas "pēdējā brīža" dāvanām

Ik gadu svētkos viena no lietām, ko vēlam saviem tuvākajiem, ir veselību. Šogad, kā vēl ne vienu gadu, veselības svarīgo lomu novērtē teju ikviens, un tas, kā stiprināt savu veselību un imunitāti, ir bijis viens no būtiskākajiem jautājumiem. Protams, veselību uzdāvināt nevar, rūpes par to ir katra paša atbildība. Taču ikviens var parūpēties par sevi un saviem mīļotajiem cilvēkiem un dāvanā pasniegt lietas, kas stiprinās veselību un vairos labsajūtu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.