Menu
 

Sestdiena, 13 Jūnijs 2020

Video: "Siguldas devons" viesojas pie tekstilmākslinieces Kristīnes Kliginas

Kamēr mākslas galeriju un izstāžu durvis vēl bija ciet, “Siguldas devons” ciemojās pie četriem Siguldas novada māksliniekiem, ļaujot ikvienam ieskatīties viņu darbnīcās notiekošajā un baudīt brīvību, ko sniedz mākslas radīšana. Pēdējā tikšanās ir ar tekstilmākslinieci un Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” pasniedzēju Kristīni Kliginu, kuras radošās izpausmes telpa nespēj ierobežot. Tā tapis “Totēms” – dziļi personisks mākslinieces video stāsts par iekļaušanos lielajā laika plūdumā un spēku, ko smeļamies, lai savu esību tajā piepildītu.

Lasīt vairāk...

Montesori pedagoģe Ilze Šterna Ādažos: Palīdziet bērnam attīstīt to, kas viņā ielikts no Dieva

“Kad bērnudārzā visiem vajadzēja uzzīmēt rakstus uz papīra cimdu šabloniem, ieraudzīju, ka mans zīmējums ir pārsvītrots. Tātad – nepareizs, jo atšķīrās no pārējiem,” bērnības atmiņās dalās gaišā un starojošā ādažniece, trīs dēlu māmiņa un Montesori pedagoģe Ilze Šterna, jautāta par pirmo impulsu, kas mudinājis domāt par alternatīvu apmācības sistēmu savu dēlu izglītošanā.

Lasīt vairāk...

VVD uzdevis SIA "All recycling" līdz 15. jūlijam izvest degšanas atkritumus no atkritumu savākšanas laukuma Salaspils novadā

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde uzdevusi SIA “All recycling” līdz 15. jūlijam izvest no atkritumu savākšanas laukuma Granīta ielas Aconē, Salaspils novadā, tur esošos degšanas atkritumus un nodot tos atkritumus apsaimniekotājam, kas ir saņēmis atļauju attiecīgo atkritumu apsaimniekošanai. Pirms tiek uzsākta sadegušo atkritumu izvešana no objekta teritorijas, “All recycling” par to jāinformē VVD.

Lasīt vairāk...

Gaujas augštecē ielaisti 4,3 miljoni nēģu mazuļu

  • Publicēts Vide

Carnikavas novada pašvaldība jau astoto gadu pēc kārtas atjauno nēģu krājumus – piektdien Gaujas augštecē tika ielaisti 4 334 000 zivjaudzētavā "Brasla" izaudzēto nēģu kāpuru. Par nēģu kāpuru izaudzēšanu pašvaldībai noslēgts līgums ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūta "Bior".

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.