Menu
 

Ceturtdiena, 18 Jūnijs 2020

Rosina pārstrukturizēt VBTAI, izveidojot bāriņtiesas uzraugošo Centrālo bērnu tiesību aizsardzības iestādi

Labklājības ministrija (LM) rosina pārstrukturizēt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, izveidojot Centrālo bērnu tiesību aizsardzības iestādi, kas pārraudzīs bāriņtiesas, turklāt ministrija arī mudina domāt par bāriņtiesu skaita mazināšanu un to locekļu izraudzīšanos konkursā, lai novērstu iespējamu pašvaldību ietekmi uz lēmumiem.

Lasīt vairāk...

FM šim gadam saglabā IKP krituma prognozi 7% apmērā, 2021.gadam prognozē ekonomikas izaugsmi

Uzsākot 2021.gada valsts budžeta sagatavošanu, Finanšu ministrija (FM) ir izstrādājusi makroekonomisko rādītāju prognozes 2020.-2023.gadam. Prognozes ņem vērā Covid-19 izraisītās krīzes ietekmi uz ekonomiku un paredz, ka iekšzemes kopprodukts (IKP) salīdzināmās cenās šogad samazināsies par 7,0%, bet 2021.gadā ekonomikas izaugsme atjaunosies, IKP pieaugumam veidojot 5,1%.

Lasīt vairāk...

Konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" pieteiktas 33 ēkas, astoņās no tām – Pierīgā

Konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" ir saņemti 33 pieteikumi. Šobrīd konkursa komisija uzsākusi pieteikumu vērtēšanu un drīzumā tiks uzsākta apsekošana to atrašanās vietās. Plānots, ka konkursa komisija darbu beigs augusta beigās. Noslēguma pasākums un konkursa laureātu paziņošana plānota 24.septembrī, informēja Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Līdz 2040.gadam 1020 kilometrus valsts galveno autoceļu plāno pārbūvēt par četrjoslu ātrgaitas ceļiem

Latvijas valsts ceļu attīstības plānā 2020.-2040.gadam paredzēts 1020 kilometrus valsts galveno autoceļu pārveidot par četru joslu ātrgaitas ceļiem ar maksimālo braukšanas ātrumu 130 kilometri stundā, lai no jebkura galvenā reģionālās attīstības centra Rīgu varētu sasniegt ne ilgāk kā divās stundās, ceturtdien Autoceļu padomes sēdē sacīja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Covid-19 vakcīnas – kurus vakcinēt pirmos?

Pirms neilga laika rakstīju par to, kāpēc masveida vakcinēšana pret Covid-19 nenotiks tik ātri un ar kādiem izaicinājumiem vakcīnas veidotājiem ir jāsaskaras tās izstrādes gaitā. Lai arī Latvija uz pasaules fona šobrīd Covid-19 izplatības ierobežošanā ir sasniegusi lielisku rezultātu, dati liecina, ka pasaule joprojām nav tikusi galā ar pandēmijas “pirmo vilni” un vairākās valstīs pēc īslaicīga atslābuma ir sācies infekcijas atkārtots pieaugums. No Latvijas kaimiņvalstīm pašlaik sliktākā situācijā ir Krievija, Baltkrievija un arī Zviedrija, kur situācija uzlabojas pavisam lēni, un ieviestie atvieglojumi ļauj prognozēt, ka vīruss sabiedrībā būs vēl ilgāku laiku.

Lasīt vairāk...

Siguldā mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanai izlietos aptuveni 50 000 eiro

Siguldā pakāpeniski tiek atjaunoti gājēju pāreju un ielu horizontālie marķējumi, kā arī turpinās trīs bīstamāko gājēju pāreju projektēšanas darbi ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, vēsta Siguldas novada pašvaldība. Ielu un ceļu marķējumu atjaunošanai, trīs bīstamāko gājēju pāreju projektēšanai, kā arī gājējiem drošākas infrastruktūras veidošanai pašvaldība šajā vasarā izlietos aptuveni 50 000 eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.