Menu
 

Piektdiena, 26 Jūnijs 2020

Karstuma dēļ atsevišķos autoceļu posmos radušos svīdumu apstrādā ar smilti vai šķembām

Ilgstoši pieturoties augstai gaisa temperatūrai, ir uzkarsuši arī melnie autoceļu segumi un to atsevišķos posmos veidojas svīduma vietas, kuras var būt slidenas. VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) uzrauga situāciju uz valsts autoceļiem un veic svīdumu vietu apstrādi, tās vienmērīgi kaisot ar smilti vai sīkām šķembām, tādējādi uzlabojot satiksmes drošību. Nepieciešamības gadījumā darbs tiek veikts atkārtoti.

Lasīt vairāk...

Kariņš: Valsts pārvaldei savlaicīgi jāsagatavojas administratīvi teritoriālās reformas ieviešanai

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš saistībā ar likumīgā spēkā stājušos Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu ir izdevis rezolūciju visiem valdības ministriem līdz 1.oktobrim iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem pārkārtojumiem valsts pārvaldē administratīvi teritoriālās reformas ieviešanai, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Lasīt vairāk...

Finanšu ministrija: Maijā fiksēts straujš nodokļu ieņēmumu kritums

Covid-19 izraisītā krīze, kuras tiešā ietekme Latvijā bija jūtama no marta vidus, jau būtiski ietekmējusi Latvijas ekonomikas izaugsmes rādītājus un pandēmijas ierobežošanai noteiktie pasākumi ir būtiski samazinājuši privāto patēriņu un vairākās krīzes tieši skartajās pakalpojumu nozarēs jau fiksēts visai krass apjomu kritums. Situācija ekonomikā arī tiešā veidā ietekmē ieņēmumu izmaiņas kopbudžetā.

Lasīt vairāk...

Ieva Struka. Uz teātri, uz operu, uz koncertu! Dzīvajā!

Tikko nopirku biļetes uz pirmo koncertu pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas un došos uz Zaļo teātri Mežaparkā, tāpēc aicinu jūs doties kopā ar mani. Es izvēlējos Ilonas Bageles soloprogrammu “Cantando y amando” 17. jūlija vakarā, jo mani valdzina viņas mecosoprāns, temperaments, skatuves harizma, bet pāri visam viņas izvēlētā programma – argentīniešu tango, galvenokārt pasaules pazīstamākā tango komponista Astora Pjacollas skaņdarbi.

Lasīt vairāk...

Satiksmes drošības specialists: Kreisais pagrieziens no Rīgas uz Medemciemu var tikt saglabāts kā pagaidu risinājums

Latvijā ir vairāki problemātiski krustojumi, kuriem ir viena kopīga iezīme – salīdzinoši mazas noslodzes ceļš no kāda ciema pieslēdzas daudz lielākai transporta plūsmai ar ceļazīmēm regulējamā krustojumā. Galvenā bīstamība šādos krustojumos ir kreisie pagriezieni. Īpaši bīstama šī situācija kļūst tad, kad galvenajam ceļam vienā virzienā ir vairāk kā divas kustības joslas.

Lasīt vairāk...

Kamaniņu izlases treniņos strādā arī juniori, bet daži vadošie braucēji vēl dziedē traumas

  • Publicēts Sports

Latvijas kamaniņu izlase jau pilnā sparā gatavojas nākamajai sezonai, treniņu procesā iesaistot arī gados jaunākās braucējas Elīnu Vītolu un Sigitu Bērziņu, savukārt pieredzes bagātāki sportisti Ulla Zirne, Elīza Cauce, kā arī Imants Marcinkēvičs vēl aizvada rehabilitācijas procesu, sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica valstsvienības menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.