Menu
 

Otrdiena, 30 Jūnijs 2020

Atbalsts mājokļa iegādei būs pieejams plašākam ģimeņu lokam

Ministru kabineta (MK) 30. jūnija sēdē apstiprināti grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 20. februāra noteikumos Nr. 95 “Noteikumi par valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai”, būtiski pilnveidojot valsts palīdzības sniegšanu mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem un radot īpašus atbalsta mehānismus tieši daudzbērnu ģimenēm. Kā zināms, mājokļu garantiju programmas ieviešanu kopš 2015. gada nodrošina “Altum”, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Folkloras kopa "Brička" Ķekavas novadā popularizē instrumentālās muzicēšanas tradīcijas

Biedrība “Ķekavas muzikanti”, kas ķekaviešiem plašāk pazīstama kā folkloras draugu kopa “Brička”, ar biedrības “Partnerība “Daugavkrasts”” atbalstu ir veiksmīgi realizējusi projektu “Spēlē, spēlmani, skaļāk!”, kas īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākumā “Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju”, informē biedrībā.

Lasīt vairāk...

Latvijā aizliedz Kremļa propagandas kanālu "RT"

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), ievērojot Eiropas Savienības (ES) Padomes noteiktās sankcijas, nolēmusi aizliegt Latvijā izplatīt septiņas "RT" (iepriekš zināms kā "Russia Today") grupas programmas, kas Latvijas drošības iestāžu vērtējumā ir ietekmīgākie Krievijas propagandas kanāli Rietumos.

Lasīt vairāk...

Nākamgad pārcels trīs darba dienas

2021.gadā ir trīs darba dienas, kas iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku: pirmdiena, 3.maijs (iekrīt starp svētku dienu, 4.maiju, un svētdienu, 2.maiju), piektdiena, 25.jūnijs (iekrīt starp svētku dienu, 24.jūniju, un sestdienu, 26.jūniju), piektdiena, 19.novembris (iekrīt starp svētku dienu, 18.novembri, un sestdienu, 20.novembri).

Lasīt vairāk...

Remigrācijas koordinatore: Ārkārtējā situācija apliecināja reģionu spēku

Šī gada pirmie mēneši iezīmēja augšupejošu tendenci remigrācijas procesā – arvien vairāk tautiešu izteica vēlmi atgriezties Latvijā šī vai tuvāko gadu laikā. Diemžēl Covid-19 pandēmija tendenci apturēja. Pēdējo mēnešu laikā remigrantu un potenciālo remigrantu vidū pamatā iezīmējušies trīs viedokļi: atgriezīsies Latvijā, tiklīdz tas būs iespējams; atgriešanos daudzkārt vēl pārdomās, vērojot un analizējot, kā atjaunosies ekonomiskā un saimnieciskā dzīve Latvijā un esošajā mītnes zemē; atstās Latviju, lai turpinātu vai no jauna uzsāktu dzīvi un darbu ārzemēs.

Lasīt vairāk...

Reģionālo maršrutu pieturās izvieto vienota satura un dizaina autobusu kustības sarakstus

Ir uzsākta jauno – vienotas informācijas un dizaina – reģionālo maršrutu autobusu kustības sarakstu plākšņu izvietošana pieturās. Tādējādi turpmāk pasažieriem būs pieejama visa aktuālā informācija par reisiem, kuros konkrētā pietura ir iekļauta. Plānots, ka visās reģionālo maršrutu autobusu pieturās tiks izvietoti vairāk nekā 9000 jaunu kustības sarakstu. Sākotnēji tie tiks uzstādīti Vidzemē, bet visu plākšņu nomaiņu paredzēts veikt līdz 2021.gada beigām.

Lasīt vairāk...

Ādažu sākumskolā uzstādīta Latvijā pirmā ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīce

Latvijas uzņēmums SIA “Baltijas Elektro sabiedrība” sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību Ādažu vidusskolas sākumskolā ir uzstādījusi Latvijā pirmo digitālo ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīci. 1. jūlijā plkst. 15.00 notiks prezentācijas pasākums, kurā demonstrēs iekārtas funkcionalitāti un priekšrocības, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.