Menu
 

Ceturtdiena, 16 Jūlijs 2020

Kad rudzi gubās, tad nēģi murdos (nobeigums)

  • Publicēts Vide

Publicitātes materiālā “Latvijas delikatese – Carnikavas nēģi” patriotiski apgalvots, ka vārdi “nēģis” un “Carnikava” kļuvuši gluži vai par sinonīmiem: “Carnikavieši senāk teica “zutiņš”, jo vārds “nēģis” skaitījās vairāk vāciskas izcelsmes. Smalkāki ļaudis to nereti sauca par “neinaugu” (‘deviņacis’ no vācu neinaug).”

Lasīt vairāk...

Satiksmes ministrs ar Saulkrastu novada vadību pārrunā satiksmes infrastruktūras attīstības projektus

Saulkrastos kā augošā novadā turpmākajos gados gaidāmi nozīmīgi satiksmes infrastruktūras būvniecības darbi, tai skaitā, attīstot Skulti par vienu no 16 “Rail Baltica” reģionālajiem pieturas punktiem un svarīgu dzelzceļa mezglu. To ceturtdien, tiekoties ar Saulkrastu novada domes vadību, pārrunāja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā notiks starptautiskas radošās komandas iestudējuma "Pīķa dāma" pirmizrāde

No 29.jūlija līdz 2.augustam Jūrmalā, vasarnīcas teātra “Fabrica” telpās Dubultos, vēsturiskā XIX gs. ēkā (Blaumaņa 22, Jūrmala), notiks piecas pirmizrādes uzvedumam, kas tapis pēc Aleksandra Puškina slavenā stāsta “Pīķa dāma” motīviem. Iestudējumā, kura idejas autore ir Maskavas režisore Marija de Valukofa, savijas vairāki teātra žanri – drāma, opera, horeogrāfija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.