Menu
 

Pirmdiena, 10 maijs 2021

Ekonomistu apvienība: Latvijas attīstības kurss jāmaina uz ieguldījumiem cilvēkos

Šajā desmitgadē Latvijā ir nepieciešama kardināla investīciju politikas maiņa - par galveno prioritāti ir jākļūst ieguldījumiem cilvēkkapitālā, transformējot Latviju no lēta darbaspēka ekonomikas par "labo darbavietu" ekonomiku, uzsvērts Ekonomistu apvienības jaunākajā pētījumā "No betona uz cilvēku? ES fondi, ANM un Latvijas cilvēkkapitāla akumulēšana".

Lasīt vairāk...

Dumpis: Atvieglojot ierobežojumus, Covid-19 epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās bija likumsakarīga

Situācijā, kad Latvijā dominē Covid-19 britu celms, bija pilnīgi prognozējami un likumsakarīgi, ka ierobežojumu atvieglošanai seko epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Lasīt vairāk...

Muzeju nakts pasākumi norisināsies virtuālajā vidē un muzeju āra ekspozīcijās

Piedāvājot dažādas norises virtuālajā vidē, kā arī muzeju āra ekspozīcijās un pilsētvidē, 60 Latvijas muzeji šogad 15. maijā piedalīsies Muzeju naktī. 2021. gadā Muzeju nakts pasākumus Latvijas muzeji piedāvās jau 16.reizi – pērn Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās ārkārtējās situācijas apstākļos Muzeju nakts norises Latvijā tika atceltas, atgādina Kultūras ministrijā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Turpmākajos mēnešos inflācija Latvijā pārsniegs 2 %

Aprīlī, kā jau tas bija iepriekš gaidāms, patēriņa cenas Latvijā turpināja palielināties un gada inflācija sasniedza 1,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Salīdzinājumā ar martu patēriņa cenas Latvijā pieauga par 0,9 %, savukārt kopš pērnā gada beigām cenu līmenis ir audzis jau par 2,5 % un šobrīd nav pamata domāt, ka patēriņa cenu kāpums tuvākajā laikā varētu mazināties.

Lasīt vairāk...

Amatnieka iztikas minimums: kā izvēlēties galvenos darbarīkus

Lai veiktu nelielu remontu mājās, saliktu mēbeles vai piekārtu attēlu pie sienas, nepieciešami īpaši darbarīki. Veikalu plaukti vai lūst no dažādām urbjmašīnām, skrūvgriežiem, elektriskiem un bezvada instrumentiem, tāpēc izvēle var šķist mulsinoša. Kā no simtiem piedāvāto modeļu atrast darbarīku, kas veiks pareizās funkcijas un atbildīs jūsu budžetam?

Lasīt vairāk...

Tiek uzsākta Salaspils kodolreaktora izpēte un būvprojekta izstrāde

  • Publicēts Vide

VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC) noslēdzis līgumu ar SIA “REM PRO” par Salaspils kodolreaktora izpēti, būvprojekta izstrādi tā likvidēšanai, demontāžai un autoruzraudzībai. Līgums noslēgts arī ar personu apvienību “GCA” par jaunas radioaktīvo atkritumu tvertnes, ilgtermiņa glabātavas un pārseguma virs slēgtajām radioaktīvo atkritumu tvertnēm radioaktīvo atkritumu glabātavā “Radons” būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks ieradīsies Siguldā

  • Publicēts Vide

Latvijas Dabas fonda projekta “GrassLIFE” ietvaros izveidotais mobilais ganāmpulks šonedēļ sāks noganīšanas darbus Siguldas dabiskajās pļavās – Balonu pļavā, Melnajos krastos un Klauku līcī. Visas ganības šķērso gājēju takas, tāpēc Siguldas iedzīvotāji un viesi, kas dodas pa tām pastaigās, varēs sastapties arī ar mobilā ganāmpulka gotiņām – pļavu atjaunotājām.

Lasīt vairāk...

Trokšņa audio austiņās var būt par daudz

Audio austiņas ir pārliecinoši iekarojušas savu vietu dažādu paaudžu lietotāju ikdienā – tās pašlaik īpaši aktīvi liekam lietā gan darba vajadzībām un izglītojoties, gan atpūšoties un sportojot. Tomēr jābūt piesardzīgiem – var un vajag atrast veidus, kā mazināt to lietošanas negatīvo ietekmi, īpaši, lai saudzētu jaunās paaudzes dzirdi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.