Menu
 

Sestdiena, 15 maijs 2021

Voldemārs Lauciņš. Ģimenes dienas viktorīna trīs raundos

Pirms gada “Rīgas Apriņķa Avīzē” rakstīju par Ģimenes dienu, mudinot vīru (tēti) un sievu (mammu) uzaicināt pie sevis svētku dienā savus vecākus vai vēl bez ģimenes esošu māsu vai brāli. Likās, ģimenes stiprumam pietrūkst kāda akcenta. Un gribējās cerēt – akcentiņš šeit vai akcentiņš tur un varbūt kāds sen neapmeklēts vecvecāks un radiņš baudīs priecīgu dienu.

Lasīt vairāk...

Kultūras un filmu nozares organizāciju pārstāvji dalīsies pieredzē, kā pandēmija skārusi to darbību

Rosinot diskusiju par pandēmijas ietekmi uz Latvijas kultūras organizāciju darbību, "Radošās Eiropas birojs Latvijā" 21.maijā platformā "Zoom" rīko vebināru, kurā četri kultūras un filmu nozares organizāciju pārstāvji dalīsies pieredzē, kā Covid-19 pandēmija ir skārusi to darbību, īpaši Eiropas Savienības (ES) programmas "Radošā Eiropa" īstenoto projektu kontekstā.

Lasīt vairāk...

"Street food" pašu virtuvē un pagalmā

Vasara ir laiks, kad gandrīz ikvienā pilsētā rodas iespēja baudīt ātru un gardu maltīti uz ielām, parkos, terasēs un citur. “Street food” ēdienu aromāti kārdina mūs gan ikdienas steigā, gan brīvdienās, un reizēm ir grūti izlemt, kur apstāties un ko nobaudīt, taču arī mūsu pašu virtuve un pagalms var kļūt par vietu, kur top gardi “street food” tipa ēdieni. Darbadienas vakarā vai brīvdienā šāds ēdiens lieliski iederēsies ar atsvaidzinošo “Mežpils Apiņoto alu”.

Lasīt vairāk...

Latvijā degvielas cenas sasniedz pirmspandēmijas līmeni

Pagājušajā darba nedēļā Rīgā turpināja palielināties degvielas cenas, Tallinā degvielas cenas saglabājās stabilas, bet Viļņā degvielas cenām atšķirīgas izmaiņas, liecina aģentūras LETA apkopotie dati. Tādējādi Latvijā gan 95. markas benzīna, gan dīzeļdegvielas cena ir atgriezusies līmenī, kāds bija pērn februārī pirms Covid-19 pandēmijas sākšanās.

Lasīt vairāk...

Kā svinēt svētkus ar bērniem, ja vecāki šķīrušies? Psiholoģes ieteikumi

15.maijā tiek atzīmēta Starptautiskā ģimenes diena. Ideālajā scenārijā šī ir diena, kad kopā svinam ģimenes mīlestību, atbalstu un kopā būšanu. Realitātē pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem vairāk nekā puse ģimeņu Latvijā ir šķirtas un pusei šķirto pāru ir nepilngadīgi bērni. Kā veselīgi un draudzīgi atzīmēt Ģimenes dienu, ja vecāki ir šķīrušies?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.