Menu
 

Pirmdiena, 17 maijs 2021

Veselības inspekcija: Visās 57 oficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte atbilst prasībām

  • Publicēts Vide

Sestdien, 15.maijā, Latvijā oficiāli sākās peldsezona. Lai peldēšanās būtu droša, Veselības inspekcija ir veikusi pirmās peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudes oficiālajās peldvietās, un rezultāti liecina, ka mikrobioloģiskais piesārņojums ūdens paraugos nav konstatēts – visās 57 oficiālajās peldvietās, kurās tika ņemti paraugi, peldūdens kvalitāte atbilst prasībām.

Lasīt vairāk...

Trīs populārākie Latvijas iedzīvotāju ēšanas netikumi un kā tos uzveikt

Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk uzmanības velta savam uzturam, un šobrīd jau 65% sabiedrības uzskata, ka ēd veselīgi, liecina “Rimi labākai dzīvei” pētījums. Vienlaikus gandrīz puse atzīst, ka ceļā uz veselīgu ikdienu stājas kāds no trim izplatītākajiem ēšanas netikumiem – ēšana pirms gulētiešanas, pārāk liels saldumu patēriņš vai pārēšanās. Kāpēc no šiem paradumiem grūti atbrīvoties un kā spert īstos soļus pretī veselīgākai ēšanai ikdienā?

Lasīt vairāk...

Pērn Latviju apmeklēja par 61,6 % mazāk ārvalstu ceļotāju; viņu izdevumi samazinājušies par 70,3%

2020.gadā Latviju apmeklēja 3,2 miljoni ārvalstu ceļotāju, kas ir par 61,6 % mazāk nekā 2019. gadā. Viņu izdevumi, salīdzinot ar 2019. gadu, samazinājās par 70,3 % un bija 239,7 miljoni eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Visvairāk Latvijā ieradās ceļotāji no Lietuvas (1,3 miljoni), Igaunijas (0,8 miljoni), Krievijas (0,3 miljoni), Polijas (147 tūkstoši) un Vācijas (100 tūkstoši).

Lasīt vairāk...

Vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte aicina uz tiešsaistes koncertu "Krāšņās skaņrades"

Trešdien, 19.maijā, plkst.19.00 Latvijas Nacionālās Bibliotēkas korē koncertprogrammā “Krāšņās skaņrades” tiešsaistē uzstāsies vijolniece Magdalēna Geka un pianiste Iveta Cālīte. Koncertu varēs baudīt tiešsaistē Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Facebook” un “Youtube” kanālos. Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Lasīt vairāk...

Trīs soļi efektīvam dārzam uz balkona. Iesaka eksperte

Gatavošanās dārza darbiem ceturtajai daļai Latvijas iedzīvotāju (23 %) palīdz atgūt emocionālo līdzsvaru, liecina dārzkopības centra “Hortes” veiktā aptauja. Turklāt 14 % aptaujāto plāno izveidot nelielu dārziņu uz sava dzīvokļa balkona vai terases. Teju katrs desmitais iedzīvotājs (7 %) labprāt iekoptu savu dārziņu, bet diemžēl nezina, ar ko sākt, tādēļ “Hortes” eksperte Gunta Sāre iesaka trīs vienkāršus soļus, kā radīt efektīvu mazdārziņu uz balkona vai terases.

Lasīt vairāk...

PTAC: Satraucoša situācija – tiek piegādāti neatbilstoši logi, patērētāji tiek maldināti

PTAC 2019. gadā uzsāka pastiprinātu logu tirgus uzraudzību, lai pārliecinātos par to atbilstību normatīvo aktu prasībām, t.sk. ar logu paraugu testēšanu. Tiek pievērsta uzmanība tam, kādu informāciju uzņēmēji sniedz patērētajam par logiem to iegādes un piegādes procesā, kā arī to atbilstībai deklarētājām īpašībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.