Menu
 

Trešdiena, 19 maijs 2021

Karginam un Krasovickim būs jāatmaksā valstij 124,3 miljoni eiro (papildināta)

Bijušajiem "Parex banka" valdes locekļiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim nāksies atmaksāt SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor", iepriekš - Privatizācijas aģentūra) un kādreizējās Privatizācijas aģentūras meitassabiedrībai SIA "Reap" 124,3 miljonu eiro zaudējumus, izriet no Augstākās tiesas (AT) Civillietu departamenta pieņemtā lēmuma.

Lasīt vairāk...

Izglītības biedrības aicina rast jaunus kompromisus ātrākai skolotāju algu celšanai

Lai skolotājiem atalgojumu celtu ātrākā laikā nekā tas ir paredzēts - līdz 2025.gadam, izglītības biedrības aicina Izglītības un zinātnes ministriju rast jaunu kompromisu, trešdien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes ārkārtas sēdē pauda LIZDA un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" akcionāru vairākums prasa padomes locekļu Krastiņa un Velmera atkāpšanos

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akcionāru vairākums pieprasa Kārlim Krastiņam un Haraldam Velmeram nekavējoties atkāpties no "Olainfarm" padomes locekļu amatiem saistībā ar uzticības zaudēšanu un jauniem apstākļiem saistībā ar iespējamo krāpšanas lietu ar "Olainfarm" akcijām, aģentūrai LETA pavēstīja "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" valdes loceklis Pēteris Rubenis.

Lasīt vairāk...

Latvijas mākslinieku "pop-up" tirdziņš "Multimāksla" viesosies Ikšķilē

Sestdien, 22.maijā, no plkst. 12 līdz plkst. 16 Ikšķiles brīvdabas estrādē norisināsies mākslinieku darbu brīvdabas “pop-up” tirdziņš “Multimāksla”, kurā par īpašu cenu būs iespējams iegādāties mākslinieku radītās lietas, tādējādi atbalstot radošos cilvēkus. Vairāku mākslinieku radītās lietas būs pieejamas tikai un vienīgi šīs vasaras tirdziņos un ir unikālas, jo tās iepriekš nekur publiski nav bijušas pieejamas un apskatāmas.

Lasīt vairāk...

Video: Ulbrokā kā simbols Latvijas lauksaimnieku paaudzei uzstādīta piemiņas zīme Edgaram Lāčgalvim

2020.gada nogalē atbilstoši Stopiņu novada domes izsludinātajam konkursam “Edgara Lāčgalvja piemiņas zīmes izstrāde” tika izveidota un uzstādīta piemiņas zīme vietā, kur dzīvoja un strādāja Edgars Lāčgalvis (1930–2008). Tēlnieka Valta Barkāna skulpturālajā darbā iekļauts laukakmens, latviskā ainava ar saimnieciskās darbības kopumu, kas ataino Edgara Lāčgalvja dzīves un darba akadēmisku, zinātnisku un izcila organizatora darbības novērtējumu 20. gadsimta otrajā pusē.

Lasīt vairāk...

Pabeigts "Selgas" jaunās cepumu un vafeļu ražotnes ražošanas iekārtu iepirkums Ādažos

Uzņēmums “Orkla Biscuit Production” pabeidzis iekārtu iegādi jaunajām ražošanas līnijām “Selgas” jaunajā cepumu un vafeļu ražotnē Ādažos. Kopumā vafeļu un cepumu ražotnē būs 13 ražošanas līnijas. Uzņēmums parakstījis līgumus ar 12 piegādātājiem astoņās Eiropas valstīs par jaunu un daļēji jaunu ražošanas līniju, kā arī virtuves un izejmateriālu apstrādes iekārtu iegādi. Liela daļa izvēlēto piegādātāju saistīti ar Baltijas apakšuzņēmējiem.

Lasīt vairāk...

Neviens Pierīgas novads vairs neatbilst "epidemioloģiski drošo" pašvaldību kritērijiem

Neviens no Pierīgas novadiem šobrīd vairs neatbilst “epidemioloģiski drošo” pašvaldību kritērijiem, kurās varētu noritēt klātienes mācības skolās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Līdz ar to mācību gada pēdējā nedēļā mācības klātienē nevarēs organizēt  nevienā Pierīgas novadā – arī Baldonē, kur saslimstības uz 100 000 iedzīvotāju rādītājs pēdējās nedēļas laikā pieaudzis no 167 līdz 334.

Lasīt vairāk...

Kas izraisa sliktu dūšu un kā to novērst? Skaidro farmaceite

Sliktu dūšu jeb nelabumu dzīves laikā piedzīvojis ikkatrs, turklāt bieži vien nepatīkamās sajūtas piemeklē visnepiemērotākajos brīžos un šķietami bez izskaidrojuma. Vairumā gadījumu par nelabuma cēloni tiek uzskatīts vēdera vīruss vai saindēšanās ar pārtiku, tomēr sliktu dūšu var izraisīt virkne dažādu faktoru – gan gremošanas traucējumi, gan noteikti medikamenti un saslimšanas. Kādi ir bieži sastopami sliktas dūšas cēloņi un kā nepatīkamās sajūtas mazināt?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.