Menu
 

Pirmdiena, 24 maijs 2021

Eiropadome vienojas noteikt sankcijas pret Baltkrieviju

Eiropadome pirmdienas vakarā vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus Eiropas Savienības (ES) gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām. Eiropadome šādi atbildēja uz pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā, kas tika veikta ar mērķi aizturēt Baltkrievijas opozīcijas žurnālistu.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība arī šogad turpinās iekšpagalmu ielu asfaltēšanu

Ķekavas novada pašvaldība plāno ņemt valsts aizņēmumu 347 000 apmērā, lai arī 2021. gadā turpinātu pašvaldībai piederošo  iekšpagalmu ielu sakārtošanu un asfaltēšanu visā novadā, informēja novada domē.
Lai pretendētu uz Valsts kases kredīta pieejamību, Ķekavas novada pašvaldība iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) investīciju projekta “Asfaltbetona seguma izbūve uz Ķekavas novada pašvaldības ielām” pieteikumu. Saņemot VARAM pozitīvu atzinumu, Ķekavas novada pašvaldība lūgs Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomei atļauju aizņēmuma saņemšanai projekta realizācijai no Valsts kases vairāk nekā 347 000 eiro apmērā 2021. gadā.

Tiklīdz tiks saņemta atļauja par aizņēmuma saņemšanu, Ķekavas novada pašvaldība slēgs līgumu par pašvaldības ielu asfaltēšanas darbu veikšanu  ar SIA “ĶEKAVA-PMK”, kas iesniedza saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu pašvaldības veiktajā publiskajā iepirkumā.

Lasīt vairāk...

Ražotāju cenu līmenis rūpniecībā aprīlī palielinājās par 1,6 %

2021.gada aprīlī, salīdzinot ar martu, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,6 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 1,4 %, eksportētajai produkcijai – par 1,7 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 2,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 1,3 %. 

Lasīt vairāk...

SPKC: Lai gan Covid-19 saslimstība mazinās, pieaug smago pacientu skaits

Pēdējo trīs nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums – pagājušajā nedēļā (20.) pret iepriekšējo nedēļu(19.) samazinājums ir par 26%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Vidēji vienā dienā tiek atklāti 424 jauni inficētie. Pagājušajā nedēļā par 2,1%  samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 597 testus (iepriekš – 12 864).

Lasīt vairāk...

Pētījums: Covid-19 pandēmija gandrīz nav ietekmējusi jauniešu plānus turpināt studijas

Covid-19 pandēmija, pēc pašu skolēnu teiktā, gandrīz nav ietekmējusi jauniešu plānus turpināt studijas, tomēr pandēmijas ietekmē mazāk skolēnu plāno nākamajā gadā doties uz ārzemēm un mazāk tiecas uzsākt uzņēmējdarbību, liecina Stokholmas ekonomikas augstskolas (SSE Riga) un Baltijas Starptautiskā Ekonomikas Politikas Studiju Centra (BICEPS) pētījuma dati.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.