Menu
 

Pirmdiena, 31 maijs 2021

SPKC: Šobrīd visbiežāk ar Covid-19 slimo vecuma grupā no 30 līdz 59 gadiem

Pēdējā mēneša laikā Covid-19 gadījumu skaits Latvijā samazinājies uz pusi, bet pagājušā nedēļa (20.nedēļa) pret iepriekšējo nedēļu(19.nedēļu) samazinājums ir par 27%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Vidēji vienā dienā tika atklāti 308 jauni inficētie nedēļu iepriekš – 424). Pagājušajā nedēļā par 13%  samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 10 977 testus (iepriekš 12 597 testus).

Lasīt vairāk...

Ekonomikā riskējam atpalikt no kaimiņiem

Latvijas ekonomikā 2021. gads ir sācies ar mazāku ekonomikas kritumu nekā sākotnēji lēsts un ekonomikas zaudējumi Covid-19 otrajā vilnī ir bijuši mazāki kā pirmajā vilnī. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2020. gada pirmo ceturksni Latvijas IKP ir sarucis tikai par 1,3 %, savukārt salīdzinājumā ar 2020. gada ceturto ceturksni IKP ir sarucis par 1,7 %.

Lasīt vairāk...

Bērnudārza vadītāja: Pirmsskolas un pandēmija – kā veiksmīgi turpinājās mācības

Aizvadītajā nedēļā daudzās Latvijas pirmsskolās notika izlaidumi. Laikā, kad daudzas iestādes, tajā skaitā skolas, strādāja attālināti, pirmsskolas savu darbību nepārtrauca, turpinot strādāt klātienē un nodrošinot nepārtrauktu pirmsskolas izglītības pakalpojumu. Uzskatu, ka pirmsskolu darbinieki ir pelnījuši vislielāko atzinību, jo, strādājot klātienē, pakļāva sevi riskam inficēties.

Lasīt vairāk...

Ķīna pāriet uz "trīs bērnu politiku"

Reaģējot uz tautas skaitīšanas datiem, kas liecina par valsts iedzīvotāju sastāva strauju novecošanos, Ķīna mīkstinājusi savu ģimenes plānošanas politiku, atļaujot pāriem uzņemties atbildību par trīs bērnu audzināšanu, pirmdien ziņo mediji.

Lasīt vairāk...

Nākamnedēļ norisināsies gadskārtējās "Atvērtās dienas laukos"

No 10. līdz 13. jūnijam ar īpaši sagatavotām programmām, degustācijām, atlaidēm ražojumu iegādei un citiem piedāvājumiem ārpus ierastā pasākuma “Atvērtās dienas laukos” astotajā gadā ciemos gaida mājražotāji, amatnieki, pārtikas ražotāji, naktsmītnes, pirtnieki, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, arī sporta un izklaides vietas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.