Menu
 

Piektdiena, 07 Oktobris 2022

Policistu profesionālā rīcība Ropažu novadā glābj vīrieti no iespējamas pašnāvības

Ceturtdien, 6. oktobrī, Valsts policijā tika saņemta informācija no kādas satraukušās sievietes Ropažu novadā par to, ka viņas dzīvesbiedrs ieslēdzies mājās, izteicis vēlmi veikt pašnāvību un nodarīt pāri ikvienam, kurš ienāks mājās iekšā. Sieviete pa mājas virtuves logu esot pamanījusi medību bisi, kas viņu vēl vairāk nobiedējis un licis domāt, ka vīrs nemelo.

Lasīt vairāk...

Kad kordiriģenta zizli piekrastē paceļ biedrības (1.daļa)

Zvejniecības vēstures apraksti arī šodien mums ļauj ieinteresēti ielūkoties piekrastes ļaužu kultūras dzīves norisēs dažādos gadu desmitos. Pavisam nesen, aktualizējot biedrību rašanos un izveidi Vidzemes jūrmalā, kā labs palīgs pētnieku rokās nonāca Latvijas Centrālās izglītības savienības instruktora Kārļa Slaucītāja (1898–1966) publicētais apraksts “Sabiedriskā dzīve Vidzemes jūrmalas apgabalā” (“Ārpusskolas Izglītība”, 1929. g., Nr. 10). Tas ļauj saprast Latvijas Republikas atjaunotnes procesu pēc Pirmā pasaules kara un biedrību lomu piekrastes iedzīvotāju aktivizēšanā.

Lasīt vairāk...

Latvijā nonācis trešais jaunais elektrovilciens

Piektdien no rīta ar divām apsargātām kravas automašīnām no “Škoda Group” uzņēmuma “Škoda Vagonka” ražotnes Ostravā Rīgā tika nogādāti atlikušie divi no četriem trešā jaunā elektrovilciena sastāva vagoniem. Ritošā daļa, jumta sastāvdaļas un pirmie divi elektrovilciena vagoni Rīgu sasniedza jau pagājušajā nedēļā. Līdz ar to šobrīd Latvijā ir nogādāti jau trīs jaunā elektrovilciena sastāvi.

Lasīt vairāk...

18% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir uzkrāts "drošības spilvens", savu naudu iegulda biržās kotētos vērtspapīros

18% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir uzkrāts "drošības spilvens", savu naudu iegulda biržās kotētos vērtspapīros, liecina Pētījumu centra SKDS aptaujas, kas veikta pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pasūtījuma, rezultāti. Krietni vairāk – 60% – uzkrājumus uzglabā skaidrā naudā, 47% veic ieguldījumus 3.līmeņa pensiju fondā, savukārt 40% savus uzkrātos līdzekļus glabā bankas kontā. Ieguldījumus nekustamajā īpašumā minējuši 29% respondentu,  bet citi finanšu uzkrājumu un ieguldījumu veidi ir minēti salīdzinoši retāk.

Lasīt vairāk...

Smēķēšana – nopietns šķērslis panākumiem sportā

Aktīvs dzīvesveids, vēlme dzīvot veselīgi un sasniegt labus rezultātus sportā nav savienojama ar smēķēšanu. Jāņem vērā, ka fiziskās aktivitātes, sports un veselīgi ieradumi nekompensē cigarešu nodarīto kaitējumu organismam un veselībai. Cigarešu dūmi indē cilvēku neatkarīgi no fizisko aktivitāšu veida, daudzuma vai intensitātes. Ne skriešana vai svaru celšana, ne aerobika vai joga nepalīdzēs pret indīgajām vielām, ko satur cigarešu dūmi.

Lasīt vairāk...

Lielākajai daļai Baltijas iedzīvotāju ikdienā ir līdzi ne vairāk kā 50 eiro skaidras naudas

Baltijas iedzīvotāji ikdienā galvenokārt veic norēķinus ar maksājumu karti, un lielākajai daļai makā ir ne vairāk kā 50 eiro skaidras naudas, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja. Liela daļa aptaujāto atzīst, ka drošības pēc cenšas ikdienā nesāt līdzi gan maksājumu karti, gan arī nedaudz skaidras naudas, lai varētu norēķināties par  precēm vai pakalpojumiem.

Lasīt vairāk...

Tipiskākās vannas istabas kļūdas: ko ņemt vērā un no kā izvairīties?

Statistika liecina, ka cilvēks vannas istabā pavada vidēji 20 minūtes dienā, taču var pieņemt, ka pēdējie gadi karantīnas zīmē šo ilgumu neapšaubāmi ir palielinājuši. Tāpēc arvien lielāku uzmanību pievēršam vannas istabām – neatkarīgi no tā, vai tās ir izbūvētas no jauna vai atjaunotas. Šoreiz ieteikumi un pieredze, kā izvairīties no elementārām uzstādīšanas kļūdām un izveidot komfortablu vannas istabu, kurā lieliski iederētos kā redzamas, tā arī neredzamas detaļas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.