Menu
 

Piektdiena, 11 Februāris 2022

Pērn reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits samazinājies par 15%

Pērn reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits kopumā ir samazinājies par 15%, bet prokuratūras iestādēs par 39% palielinājies to gadījumu skaits, kad kriminālprocesi pabeigti ar soda noteikšanu apsūdzētajai personai, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu, tādējādi būtiski atslogojot tiesu darbu, liecina statistika par tiesībaizsardzības iestāžu darba rezultātiem noziedzības apkarošanā 2021.gada pirmajā pusgadā un Ģenerālprokuratūras paveikto 2021.gadā.

Lasīt vairāk...

Brāļi Dukuri arī Pekinā netiek pie olimpiskajām medaļām

  • Publicēts Sports

Arī Pekinā titulētajam Siguldas skeletonistam Martinam Dukuram sapnis par olimpisko zelta medaļu palika nepiepildīts. Turklāt, tāpat kā pirms četriem gadiem Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, arī šoreiz gan Martins, gan viņa vecākais brālis Tomass palika bez medaļām – attiecīgi septītā un devītā vieta.

Lasīt vairāk...

Kazāks: Atbalsta pasākumi jāsāk mazināt un jāizbeidz

Ņemot vērā ekonomikas atgūšanos pēc Covid-19 krīzes, atbalsta pasākumi jāsāk mazināt un pakāpeniski jāizbeidz, piektdien Latvijas Universitātes 80.starptautiskās zinātniskās konferences atklāšanas plenārsēdē sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, prezentējot referātu "Monetārā politika Latvijā un eirozonā: quo vadis?". 

Lasīt vairāk...

Siguldā no aprīļa ūdensapgādes pakalpojuma tarifs varētu pieaugt par 6%

Ņemot vērā elektroenerģijas cenu pieaugumu, SIA “Saltavots” 8. februārī iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPKR) ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, kas paredz nepilnu 6% tarifa pieaugumu. Ja tas tiks apstiprināts, plānots, ka iedzīvotājiem jaunais tarifs varētu tikt piemērots ar 2022. gada 1.aprīli, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Zinātnei nav dzimuma

11.februārī tiek atzīmēta UNESCO Starptautiskā dienā sievietēm un meitenēm zinātnē. 2021. gadā publicētie “Eurostat” dati rāda, ka Latvijā un Lietuvā ir vislielākais skaits sieviešu zinātnē un tehnoloģijās Eiropas Savienībā  – attiecīgi  63,7% un 62,9%. 2020. gadā kopumā visā Eiropas Savienībā gandrīz 73 miljoni cilvēku vecumā no 15 līdz 74 gadiem  ir nodarbināti zinātnē un tehnoloģijās, no tiem 37,5 miljoni bija sievietes jeb 51,3% un 35,5 miljoni bija vīriešu jeb 48,7%.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.