Menu
 

Pirmdiena, 14 Februāris 2022

Noslēgumam tuvojas Jūrmalas Valsts ģimnāzijas pārbūve

Jūrmalas Valsts ģimnāzijas ēkai veikti apjomīgi iekštelpu un ārējo norobežojošo konstrukciju atjaunošanas un inženiertīklu pārbūves būvdarbi, logu un durvju nomaiņa, izbūvēta ārsienu un jumta pārseguma siltumizolācija, uzklāts fasādes dekoratīvais apmetums. Šobrīd notiek ēkas iekštelpu apdares darbi, pavasarī veiks teritorijas labiekārtošanas darbus, liecina informācija Jūrmalas pilsētas pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā nedēļā  Covid-19 testu skaits pieaudzis par 5,4%, jaunatklāto gadījumu skaits – par 12,1%

Aizvadītajā nedēļā – no 7.februāra līdz 13.februārim – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 12,1%. Pēdējās septiņās dienās par 15,9 % pieaudzis  stacionēto pacientu skaits, vidēji dienā slimnīcās nonāk 147 cilvēki,  vidēji 7% pacientu ar smagu slimības gaitu, liecina Slimību profilakses un kotroles centra (SPKC) informācija.

Lasīt vairāk...

"Rīgas meži" pavasarī plāno uzsākt darbus mežā pie Garkalnes pagasta Makstenieku ciema

  • Publicēts Vide

“Rīgas meži” šāgada pavasarī plāno uzsākt mežistrādes darbus pie Makstenieku ciema Garkalnes pagastā, “Rīgas mežu” Gaujas mežniecībā. Darbi notiks atbilstoši Rīgas pašvaldības apstiprinātajam “Meža apsaimniekošanas plānam”, meža ainavu ekoloģiskajam plānam un izstrādātajam teritorijas dizaina plānam. To mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, pēctecīga meža atjaunošana un esošās mežaudzes retināšana.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Mājsēdes laikā par trešdaļu audzis negadījumu skaits ar datortehniku

Laikā, kad attālinātais darbs ir kļuvis par ikdienu, pieaudzis arī to negadījumu skaits, kas saistīti ar privātām vai darba vajadzībām izmantotās datortehnikas bojājumiem. Saskaņā ar Latvijā vadošās apdrošināšanas sabiedrības “Balta” datiem, pērn gadījumu, kad mājas apstākļos sabojāti datori vai to piederumi, skaits pieaudzis par 33%, bet izmaksātās atlīdzības – par 42%. Vidējā atlīdzība par datortehnikas bojājumiem pērn sasniedza 426 eiro, savukārt lielākā – pat 1390 eiro.

Lasīt vairāk...

Iestājies saslimstības pīķis: kā var palīdzēt karstie dzērieni?

Šobrīd ar Covid-19 saslimušo cilvēku skaits strauji aug un aktuāli ir arī aukstajā gada sezonā raksturīgās augšējo elpceļu saslimšanas un saaukstēšanās. Gan saslimšanas laikā, gan preventīvi nepieciešams rūpēties par savas imunitātes stiprināšanu. Pašlaik aptiekās novērojam ievērojamu pieprasījumu pēc dažādu veidu karstajiem dzērieniem, taču kādos gadījumos tos būtu vēlams lietot un kad no tiem būtu jāatsakās?

Lasīt vairāk...

Labdarības koncertā "Cīruļputenī" Siguldā saziedoti 3703 eiro

Svētdien kultūras centrā “Siguldas devons” izskanējis otrais labdarības koncerts “Cīruļputenī”. Koncertā ikkatrs varēja sajust sirds siltumu un kopīgi veikt kādu labu darbu – palīdzēt būt veseliem un laimīgiem bērniem, kuriem ir nepieciešama nopietna ārstēšana. Koncerta laikā atbalstītāji un apmeklētāji kopumā saziedoja 3703 eiro, kas novirzīti Zanes un Dāvida ārstēšanai un terapijai, lai viņu ikdiena kļūtu gaišāka, vieglāka un laimīgāka.

Lasīt vairāk...

Uzņēmējs ar bloķētu kontu un topošais vīrs ceļā pie mīļotas. Romantiskās krāpšanas upuru reāli stāsti

2021.gada laikā izkrāpto līdzekļu apmērs četru lielāku banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumu, pārsniedza 11 miljonus eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati. Viens no krāpšanas veidiem ir tā saucamā romantiskā krāpšana, kad blēži sākumā apvārdo upurus ar skaistiem solījumiem un sapņainām nākotnes ainām, un tad izgaist, tiklīdz kontā ieripojuši vairāki tūkstoši eiro “lidmašīnas biļetēm” vai “konta atbloķēšanai”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.