Menu
 

Svētdiena, 11 Septembris 2022

Latvijas regbija klubi Šauļos piekāpjas Baltijas līgas līderiem

  • Publicēts Sports

Baltijas “Top” regbija līgas pamatturnīra priekšpēdējā kārtā “Miesnieki/Ķekava” un “Livonia” komandas piedzīvoja zaudējumus izbraukuma spēlēs pret Šauļu klubiem, kuriem tās bija sestās uzvaras pēc kārtas. Ļoti iespējams, ka ceturtie pusfinālisti kļūs zināmi 24.septembrī abu Latvijas vienību savstarpējā cīņā.

Lasīt vairāk...

Kā atšķirt reģistrētu suņu vai kaķu audzētāju no nelegāla pavairotāja?

Interneta sludinājumi, kas vilina iegādāties šķirnes un arī bezšķirnes dzīvniekus, aiz kuriem patiesībā slēpjas bezatbildīgi dzīvnieku pavairotāji, kā arī tie cilvēki, kuri aizvien atsaucas uz šādiem piedāvājumiem, ir viens no iemesliem, kādēļ Latvijā ir gan daudz klaiņojošu dzīvnieku, gan pārpildītas dzīvnieku patversmes un glābšanas biedrības. Pārtikas un veterinārais dienests regulāri aicina dzīvnieku īpašniekus būt atbildīgiem un sterilizēt vai kastrēt dzīvnieku, lai nepieļautu tā nekontrolētu vairošanos, bet kā ar gadījumiem, kad vairošanās tiek nosacīti kontrolēta?

Lasīt vairāk...

Kā izvairīties no sāpēm, kas radušās, guļot uz nepiemērota spilvena? Skaidro fizioterapeite

Ja bieži no rīta sanāk pamosties ar sāpēm sprandā vai stīvu kaklu, viens no iespējamajiem sāpju iemesliem ir gulēšana uz nepiemērota spilvena. Ilgtermiņā gulēšana uz neērta spilvena var negatīvi ietekmēt veselību un radīt diskomfortu. Fizioterapeite dalās ar padomiem, kā uzlabot miega kvalitāti, bet interjera dizainers – kā izvēlēties pareizo spilvenu.

Lasīt vairāk...

Mājas viedpalīgi, kas mainīs jūsu sadzīvi

Viegls rokas mājiens, pieskāriens viedtālruņa ekrānam vai balsī izteikta īsa komanda, un jūsu mājoklis dara tieši to, ko vēlaties, – tā vairs nav futūristiska fantāzija kinofilmām, bet gan realitāte: mūsdienu cilvēka ikdienu ievērojami atvieglo virkne dažādu viedierīču un viedpalīgu, tajā skaitā tehnoloģijas brīnumi, kas paredzēti tieši ērtas mājas dzīves uzturēšanai. Viedpalīgi atver durvis, aizver aizkarus vai žalūzijas, ieslēdz un izslēdz apgaismojumu un audioiekārtas, regulē gaisa temperatūru, ziņo par piedūmojumu vai sliktu gaisa kvalitāti un pat uzrauga mājas iemītnieku veselības stāvokli un miegu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Kāpēc būtu svarīgi svinēt Tēva dienu?

Tēva diena tiek atzīmēta un svinēta septembra otrajā svētdienā, šogad – 11.septembrī. Vienlaikus tā ir ne tikai svētku diena, bet arī lieliska iespēja aktualizēt tēva nozīmīgumu ģimenē un plašākā sabiedrībā. 

Tēva dienas pirmsākumi meklējami Amerikas Savienotajās Valstīs, kur to sāka atzīmēt 20.gadsimta sākumā, tādējādi pievēršot uzmanību tēva lomai bērna audzināšanas procesā. Pirmās Tēva dienas svinības ASV notika 1910.gadā, bet tikai 1966.gadā tā kļuva par valsts svētkiem. Latvijā Tēva diena tiek svinēta gandrīz divpadsmit gadus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.