Menu
 

Ceturtdiena, 29 Septembris 2022

Saeima atbalsta Skultes termināļa likumu

Lai ilgtermiņā novērstu energodrošības riskus enerģētikas nozarē, stiprinātu Latvijas enerģētisko drošību un tautsaimniecības nepārtrauktu darbību, Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamu atzītu likumu par Skultes sašķidrinātās gāzes termināli. Likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Paziņoti pretendenti "Spēlmaņu nakts" balvām

Ceturtdien Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) preses konferencē savienības priekšsēdētājs Ojārs Rubenis nosauca 2021./2022.gada sezonas Gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" pretendentus 13 nominācijās, informēja LTDS Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Lasīt vairāk...

Turpina atjaunot dabiskos zālājus Ķemeru Nacionālajā parkā

  • Publicēts Vide

Lai veicinātu dabisko zālāju straujāku atjaunošanos Ķemeru Nacionālā parka Dundurpļavās, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) projekts “LIFE-IP LatViaNature” turpina izmēģināt Latvijā joprojām maz izmantoto dabisko zālāju atjaunošanas metodi – savvaļas augu sēklu sēšanu zālāja sugu sastāva daudzveidošanai, izmantojot ar rokām ievāktas pļavu augu sēklas.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina atsaukties aculieciniekus ceļu satiksmes negadījumam Garkalnes novadā

Trešdien, 28.septembrī, ap plkst.12.20 Garkalnes novadā, autoceļa Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (A2) 14.kilometrā, uz nobrauktuves, kas ved no autoceļa A1 uz autoceļu A2, Rīgas virzienā baltas automašīnas “VW Caddy” vadītājs uzbrauca elektrovelosipēdam, kura vadītājs ceļu satiksmes negadījumā guva miesas bojājumus un tika nogādāta medicīnas iestādē.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Šī ziema būs grūtākais laiks ekonomikā kopš 2009.gada

Latvijas mazumtirdzniecībā augustā turpinājās neliela izaugsme, taču pirktspējas kritums un augstās inflācijas sekas kļūst arvien jūtamākas, un vairākās tirdzniecības nozarēs pārdošanas apjomi ir sākuši samazināties. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada augustā mazumtirdzniecības fiziskais apgrozījums, neskaitot inflāciju, Latvijā palielinājās vien par 0,7 % salīdzinājumā ar 2021. gada augustu.

Lasīt vairāk...

Rīgas rajona tiesā nonākusi lieta kāda vīrieša apsūdzībā par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo meitu

Pierīgas prokuratūras prokurore 23.septembrī tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par savas meitas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu, seksuālu vardarbību pret viņu, pavešanu netiklībā un pornogrāfiska rakstura materiālu glabāšanu.

Lasīt vairāk...

Kas jāņem vērā pakalpojumu cenu paaugstinājumu gadījumos? Skaidro PTAC

Energoresursu un dažādu citu izmaksu straujā palielinājuma dēļ Latvijas uzņēmumi steidz pārskatīt pakalpojumu cenas, lai saglabātu veiksmīgu uzņēmumu darbību – vairāki pakalpojumu sniedzēji jau mainījuši savu pakalpojumu cenas, bet daļa to plāno darīt tuvākajā laikā. Lai patērētāji būtu arvien zinošāki par savām tiesībām un pienākumiem, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) vērš uzmanību uz vairākām būtiskām niansēm, kas ir jāņem vērā cenas paaugstinājuma gadījumā.

Lasīt vairāk...

"Latvijas gāzes" klienti līdz marta beigām varēs izmantot izlīdzinātā maksājuma iespējas

AS "Latvijas gāze" klientiem līdz 2023.gada 31.martam tomēr būs izlīdzinātā maksājuma iespējas, liecina kompānijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā norēķinu kārtība par dabasgāzi saistītajiem lietotājiem un mājsaimniecības lietotājiem, kuri saņem dabasgāzi pēdējās garantētās piegādes pakalpojuma ietvaros.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.