Menu
 

Otrdiena, 17 Janvāris 2023

Animācijas filmu sērijā aicina iepazīt dabiskās pļavas sniegtos ekosistēmu pakalpojumus

Latvijas Dabas fonda (LDF) projekts "GrassLIFE" ir sagatavojis izglītojošu animācijas filmu sēriju "Nāc pļavā dabiskā!" par dabiskās pļavas sniegtajiem ekosistēmu pakalpojumiem un aicina iepazīties ar to, kāda ir dabiskās pļavas nozīme cilvēku dzīvē. Šobrīd dabiskās pļavas Latvijā klāj vien 0,7% valsts teritorijas, tāpēc to saglabāšana un atjaunošana ir arī mums tik nepieciešamo ekosistēmu pakalpojumu noturības nodrošināšana, informē LDF pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Matisone: OIK netiks iekļauts elektroenerģijas rēķinos

Otrdien, 17.janvārī, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja grozījumus, kas paredz atcelt pienākumu visiem Latvijas elektroenerģijas galalietotājiem segt obligātās iepirkuma komponentes (OIK) izmaksas, informē Saeimas Preses dienestā. “Tā ir laba ziņa gan visām mājsaimniecībām, gan komersantiem, ka šāda pozīcija vairs netiks iekļauta elektroenerģijas rēķinos. Tas būs tiešs ieguvums ikvienam elektroenerģijas pakalpojuma saņēmējam,” sacīja komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone. 

Lasīt vairāk...

Pētījums: Krievijas iebrukums Ukrainā vairo sabiedrības aktīvismu un gaidas no zīmoliem

Latvijas sabiedrības gaidas attiecībā uz korporatīvo aktīvismu un vēlme pēc uzņēmumu "pilsoniskā aktīvisma" ("corporate citizenship") būtiski pieaugusi pēdējos četros gados. Savukārt sabiedrības aktīvisms, izvēloties vai boikotējot zīmolus, pieaudzis tieši Krievijas uzsāktā kara Ukrainā iespaidā. Tā liecina mērījums "Uzņēmumi un sabiedrības gaidas - USG 2023", kuru jau trešo reizi veica korporatīvo attiecību grupa "VA Communications", "VA Government" un "VA Purpose Rud Pedersen Group".

Lasīt vairāk...

Siltumenerģijas tarifi pieaugs Olainē, Salaspilī un Ropažu novadā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 5.janvārī padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas tarifus trīs komersantiem - SIA "Vilkme", AS "Olaines ūdens un siltums" un SIA "Salaspils siltums". Šiem komersantiem siltumenerģijas tarifi attiecīgi no 16., 23.janvāra un 1.februāra pieaugs. Mājsaimniecības līdz apkures sezonas beigām turpinās saņemt valsts noteikto atbalstu, informē SPRK.

Lasīt vairāk...

Pēc trīs gadu pārtraukuma Mākslas akadēmijā atgriežas karnevāls

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 17.februārī no plkst.21.00 līdz 6.00 norisināsies 83.karnevāls, un šogad tā tēma ir "Rītausmas fortūna". "Pēc trīs gadu miega Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā ir uzaususi rītausma. Mūs apņem veiksmes un laimes iemiesotāja Fortūna, no kuras pārpilnības raga izslāpušie var atveldzēties, iedvesmoties un baudīt. Ir atnākusi jauna diena un svaiga gaisa elpa! Ir laiks svinēt dzīvi un pašiem celt pasauli!" stāsta organizatori.

Lasīt vairāk...

Iepakojumu pārstrādātājs "Nordic Plast" investē 2,8 miljonus eiro ražotnes modernizācijā

Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” plastmasas iepakojuma pārstrādes rūpnīca SIA “Nordic Plast” investējusi 2,8 miljonus eiro jaunā otrreizējo izejvielu šķirošanas un pārstrādes līnijā. Jaunā līnija ir automatizēta un nodrošina materiālu priekššķirošanu un attīrīšanu no piejaukumiem. Līdz ar jauno šķirošanas līniju “Nordic Plast” otrreizējo izejvielu pārstrādes jaudas pieaugs līdz pat 30%, informē “Eco Baltia” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ar februāri Piņķos pazemināsies siltumenerģijas tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 12.janvāra padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus vēl sešiem komersantiem - SIA "Babītes siltums", SIA "Aizkraukles siltums", SIA "Alūksnes enerģija", AS "Daugavpils siltumtīkli", SIA "Bauskas siltums" un SIA "Valmieras ūdens", kā arī vienu ražošanas tarifu SIA "Valmieras enerģija". Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē, Daugavpilī siltumenerģijas tarifi ar 1.februāri būs zemāki, bet Bauskā un Valmierā - augstāki, informē SPRK.

Lasīt vairāk...

Labklājības ministrija paredz pakāpeniski mazināt sociālās nevienlīdzības plaisu

Labklājības ministrija (LM) 2023.gadam ir definējusi vairākas prioritātes, kas vērstas uz pakāpenisku ienākumu nevienlīdzības mazināšanu un sociālo pakalpojumu pilnveidi. Viena no šī gada budžeta galvenajām prioritātēm ir minimālo ienākumu līmeņa reforma, lai atbalstītu trūcīgākos iedzīvotājus un pakāpeniski mazinātu sociālās nevienlīdzības plaisu, informē Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.