Menu
 

Trešdiena, 04 Janvāris 2023

Foto: Bērnu slimnīcā svinīgi atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka

4.janvārī Bērnu slimnīcā svinīgi atklāta Dienas stacionāra atjaunotā ēka, kas jau no novembra sākuma uzņem pacientus. Ēkas rekonstrukcija veikta ļoti īsā laika periodā, izmantojot iespēju pieteikties augstas gatavības projektu finansējumam 2021.gadā ar mērķi, lai Dienas stacionārā radītu epidemioloģiski drošu, mūsdienīgu un mājīgu vidi, kas palīdz mazajiem pacientiem atveseļoties un viņu vecākiem, kā arī darbiniekiem justies mierīgi un ērti.

Lasīt vairāk...

Profesionālas un ātras rīcības rezultātā policija ar dronu Inčukalnā atrod nelaimē nonākušu kundzi

3.janvāra vakarā kāda 80 gadus veca kundze braukusi mājās ar vilcienu no Rīgas uz Inčukalnu, taču sajaukusi savu pieturu un izkāpusi nepareizajā pieturā Vangažos, pēc kā izlēmusi turpināt ceļu uz mājām patstāvīgi. Sieviete Inčukalna virzienā devusies ar kājām gar dzelzceļa sliedēm. Uztraukušies tuvinieki, uzzinot par negadījumu, devušies viņu meklēt. Sapratuši, ka saviem spēkiem to ir grūti izdarīt, viņi par notikušo informēja Valsts policiju.

Lasīt vairāk...

Elīna Kalniņa: Krāšana kā spēle – pieci veidi, kā uzkrājuma veidošanu padarīt aizraujošāku

Krāšana nenoliedzami prasa disciplīnu, kas, iespējams, atbaida daļu iedzīvotāju no finanšu uzkrājumu veidošanas vai ambiciozu mērķu izvirzīšanas. Taču to var padarīt vieglāku un interesantāku, ieviešot dažādus spēles elementus. Ievērojot dažādus spēles noteikumus, līdz gada beigām iespējams uzkrāt līdz pat 1456 eiro. Iedvesmai iesakām piecus veidus, kā krāšanu pārvērst spēlē un padarīt aizraujošāku.

Lasīt vairāk...

Sociālantropologs: Pirms sabiedrībai ko diktēt, ir jāmēģina tā izprast

Komunikācijas metode "mēs zinām vislabāk un tāpēc mēs jums tagad pateiksim, kā darīt" vairs nav efektīva, pirms sabiedrībai ko diktēt, ir jāmēģina tā saprast. Valsts pārvaldē un arī privātajā sektorā parādās satraukums par to, kā labāk komunicēt ar sabiedrību. Pēdējos gados īpaši palielinājusies polarizēšanās - vienlaikus pastāv pretēju viedokļu un stipru pārliecību sadursmes, kas līdztekus dažādai komunikācijas kanālu pastāvēšanai sekmē sabiedrības fragmentāciju.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.