Menu
 

Vidzemnieki Līgo vakarā cels galdā jāņusieru un pīrāgus

Svētku mielasta pagatavošana un bagātīgi klāts galds ir neatņemami Līgo svētku elementi. Ko tad līgotāji šogad cels galdā, īpašā aptaujā ir noskaidrojis lielveikalu tīkls “Rimi”: 77% Jāņu svinētāju savu maltīti nevar iedomāties bez tradicionālā jāņusiera ar ķimenēm, sevišķi vidzemnieki (88%), kuri jāņusieru izvēlas daudz biežāk nekā citu novadu iedzīvotāji. Tāpat starp populārākajiem ēdieniem Līgo vakara maltītē būs šašliks (76%) un svaigi dārzeņi (62%), bet Vidzemē biežāk nekā citos novados (55%) tiks cepti pīrāgi.

Lasīt vairāk...

Foto: Dabā, darbā un visi kopā – Saulgrieži Sējas pagasta saimniecībā "Augšbirzes"

“Mans Viktors var visu, māmiņ! Viņam tak cilvēkam zelta rokas!” Šo leģendāro filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsās” citātu varētu attiecināt uz Saulkrastu novada Sējas pagasta saimniecības “Augšbirzes” saimnieku Jāni Birzkalnu, kurš pats sametinājis, uzstādījis saimniecības lielās siltumnīcas un kopā ar sievu Elīnu nodarbojas ar aveņu, zemeņu, kazeņu, dažādu zaļumu audzēšanu. Pats interesantākais šajā stāstā ir tas, ka ikdienā Jāņa darbs ir apkures sistēmu uzstādīšana mājokļos, bet sieva Elīna ir māksliniece, savu raženo saimniecību abi sākuši bez jebkādām zināšanām augļkopībā.

Lasīt vairāk...

Pabriks: Aizsardzības ministrija ir organizējusi virkni pasākumu par sagatavošanos krīzes situācijām

Aizsardzības ministrija (AM) ir organizējusi aptuveni 100 dažādu formātu un līmeņu konsultāciju par sagatavošanos krīzes situācijām, atbildē uz režisora Alvja Hermaņa vēstuli, kurā viņš valdībai vaicā, kāpēc sabiedrībai nav sniegti konkrēti norādījumi, kā rīkoties militāra iebrukuma gadījumā, norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Lasīt vairāk...

Aptauja: iedzīvotāji šogad gatavi mainīt ierastās Jāņu tradīcijas

Vairums iedzīvotāju šogad svētkos vēlētos pirkumus veikt savlaicīgāk (40 %), vairāk galdā celt vietējos produktus (21 %) un svētkus pavadīt lustīgāk un plašākā svinētāju pulkā (20 %), atklāj “Maxima Latvija” veiktā aptauja. Svētku mielasta gatavošanā, līdzās vēlmei ievērot tradīcijas, parādās vēlme galdā celt jaunas garšas un produktus – gatavojoties svētkiem 35 % iedzīvotāju vēlas pamēģināt vairākas jaunas un dažādas gaļas marinādes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.