Menu
 

Regbisti Baldonē un Upesciemā sagādā zaudējumus Lietuvas klubiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jeļizaveta Iļjina Foto - Jeļizaveta Iļjina

Svarīgas uzvaras cīņā par vietu Baltijas "Top" līgas čempionāta pusfinālā sestdien otrās kārtas spēlēs izcīnīja Latvijas spēcīgākās regbija komandas Ķekavas "Miesnieki" un "Garkalne"/ "Livonia". "Miesnieki" Baldonē ar 48:0 pieveica Kauņas "Žalgiri", bet "Garkalne"/ "Livonia" Upesciemā ar 24:11 pārspēja "Šiauliai".

Spēlē Baldonē Latvijas čempioni atklāja tikai 18.minūtē, taču vēl pirmajā puslaikā pārsvaru palielināja līdz 19:0 un turpinājumā neļāva pretiniekiem apdraudēt uzvaru, liecina Latvijas Regbija federācijas informācija.

"Sākuma daļā bija kļūdas, jo vēlme izrādījās lielāka par meistarību, bet tad viss sakārtojās, un droši kontrolējām spēli, kurai nopietni gatavojāmies visu nedēļu, cenšoties novērst kļūdas. Tik pārliecinošu uzvaru, protams, negaidīju, bet prieks par tiešām labu sniegumu,” gandarīts bija "Miesnieku" galvenais treneris Kristaps Andersons.

Upesciemā pēc Kaspara Brieža piezemējuma pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, bet uz to ar diviem soda sitieniem atbildēja "Šiauliai", un viesi jau bija priekšā. Tad sekoja Janeka Taškāna un kapteiņa Aināra Bērziņa piezemējumi, kā arī Dāvja Jaunalkšņa realizācija, un Latvijas vicečempioni panāca 17:6. Pirmajā puslaikā "Šiauliai" vēl piecus punktus atguva, bet otrajā puslaikā piezemējumu veica Garkalnes kluba sastāvā veiksmīgi debitējušais argentīnietis Pedro Saseress Garsons un realizāciju trāpīja Valērijs Runco.

"Atkal bija daudz kļūdu, kas liedza labāk nospēlēt un uzvarēt pārliecinošāk, tomēr kopumā esam priecīgi," saka "Garkalne"/ "Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks. "Kopumā "Livonia" komandai pirmo spēļu rezultāts nav slikts, ja gribam sasniegt četrinieku."

Sestdien tika aizvadīts abu līgas favorītu mačs, pērnās sezonas otrajai spēcīgākajai vienībai "Baltrex" ar 14:8 uzvarot čempioni "Vairas/Kalvis/Jupoja".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.